TOTO KNVB beker kwalificatieronde 2, kwalificatieronde 2 BV

18 augustus 2018 14:30

R.H. (Robin) Hensgens

Opstelling

Onder een heerlijke ambiance opende DOVO het seizoen op een manier die eigenlijk niet beter kon. Tegen grootmacht Quick Boys wist DOVO een perfecte wedstrijd op de mat te leggen. Na een wedstrijd die bol van spanning stond wonnen de mannen van Gert Kruys uiteindelijk met ruime cijfers: 3-0!

Na een rumoerige voorbereiding, waarin DOVO Gökhan Yasar een zware blessure zag oplopen en Jordie van der Laan naar Telstar vertrok, stond tegen Quick Boys de eerste officiële wedstrijd op het programma. Op een goed gevuld sportpark was de beginfase voor de gasten. Het scheelde weinig of Kay Tejan zette Quick Boys op voorsprong maar een uitstekende redding van Rodney Ubbergen voorkwam een achterstand. Aan de andere kant was Roy Bakkenes het eindstation na een prima combinatie met Salim Amarzgiou. Oog-in-oog met doelman Martijn de Zwart zag de spelmaker zijn inzet via de doelman naast gaan.

Toch was het weer een kans voor de gasten die volgde. Een voorzet werd panklaar op het hoofd van Kenny Anderson gelegd. De voormalig prof zag zijn kopbal met een katachtige reflex door Rodney Ubbergen uit het doel geranseld worden. Diezelfde Kenny Anderson kon vlak daar opnieuw het leer richting het doel koppen. Dit keer kopte hij rakelings naast.

Vlak voor rust was het dan toch raak. Marley Berkvens lepelde de bal uitstekend over de verdediging. Waar veel mensen aan dachten aan buitenspel ontweek Salim Amarzgiou dit slim en kon uit een lastige hoek hard en droog raak schieten. Quick Boys was nog niet van de schrik bekomen wat een snelle ingooi van Enrico Patrick stuurde zijn razendsnelle broer Joshua Patrick de diepte in. De aanvaller schoof de bal perfect breed op Kesly den Haag. De van De Meern aanvaller zag zijn inzet centimeters langs de verkeerde kant van de paal gaan.

De tweede helft was amper 5 minuten uit of DOVO kreeg een tegenslag te verwerken. Eerst vond Joshua Patrick doelman De Zwart op zijn weg en niet lang daarna werkte Enrico Patrick Jesse van Nieuwkerk naar de grond. Nadat hij in de eerste helft al geel ontvangen had kon hij nu met zijn tweede gele kaart van de middag de kleedkamer opzoeken. Nog geen 3 minuten later mocht DOVO een corner nemen en kopte Simon van Zeelst op aangeven van Roy Bakkenes het leer buiten bereik van Martijn de Zwart naar de  verre hoek. Na deze 2-0 werd het meer en meer en vechtwedstrijd waarin overtredingen en kleine opstootjes plaatsvonden. Scheidsrechter Hensgens deelde dan ook de nodige kaarten uit aan spelers van Quick Boys en voor DOVO enkel Kesly den Haag.

Quick Boys was ook nog dicht bij de aansluitingstreffer. Een kopbal van Jesse van Nieuwkerk werd door Mitchell de Zwart vakkundig op de doellijn gekeerd. Twee minuten voor tijd gooide DOVO de wedstrijd definitief in het slot. Een vrije trap van Lars Middelwijk sprong via de onderkant van de lat terug het veld in. Een attente Salim Amarzgiou kopte de bal met een boog over Martijn de Zwart heen. De doelman kreeg zijn hand er nog tegenaan maar zag de bal via de lat en zijn knie weer voor de voeten van Salim Amarzgiou vallen. Nu had de middenvelder weinig moeite zijn tweede van de middag binnen te schieten en DOVO met een 3-0 zege definitief naar de volgende ronde te schieten.

Bekijk hier de foto's door Jeroen van den Berg.