G-Voetbal Zaterdag (voorjaar), 1e klasse 1

24 maart 2018 10:45

Scheidsrechter

Braak, W. (Willem) van

Op 24 maart stond de wedstrijd gepland tegen Jonge Kracht G1. De wedstrijd begon om 10.45. Er was bezoek van de KNVB om de wedstrijd te komen bekijken of de wedstrijd goed zou verlopen.
De wedstrijd werd geleid door een KNVB scheidsrechter. De scheidsrechter deed het heel goed. Was consequent en leidde de wedstrijd goed.( pluim ) DOVO G1 was een gehavert team omdat er een aantal spelers niet bij waren door ziekte of vakantie. William van Ingen zat in de rolstoel langs de lijn te schreeuwen. William heeft twee weken geleden een ongeluk gehad en zal de komende tijd geen deel uitmaken van het team, maar wel verbonden aan het team blijven. ( Goed te zien William dat het na omstandigheden goed gaat ) Jeffrey Klomp heeft de gehele wedstrijd gespeeld. ( Goed gedaan Jeffrey ) De wedstrijd verliep goed. Er werd lekker gespeeld. De bal ging van de ene kant naar de andere kant. DOVO had maar acht spelers. Ook Daniel van Zoeren moest de wedstrijd voluit spelen. Goed gedaan Daantje. Jonge Kracht waren met tien spelers. DOVO had dus geen wisselspelers. Maar deden het uitstekend . In de 5e minuut kreeg DOVO een vrijetrap mee en werd heel secuur ingeschoten door Gerard van de Haar waar de 1-0 werd aangetekend. ( Goede trap Geer.) Lang mochten de rooien hier niet van genieten. Een minuut later lag de gelijk maker achter Pascal van den Dries. Pascal stond in de goal omdat Pascal de derde keeper is en de eerste keeper ( Fokko Prins ) door een knie blessure is uitgeschakeld. William van Ingen is eigenlijk de tweede keeper. In de 8e minuut werd het 1-2 doordat de verdediging even weg was en Jonge Kracht de bal gemakkelijk kon inschieten. DOVO bleef voetballen en was technisch beter dan Jonge Kracht. De achterhoede van DOVO waren af en toe de mannen van Jonge Kracht kwijt. In de 18e minuut liep de verdediging iets te ver naar voren waarna de 1-3 werd uitgespeeld en gemakkelijk werd ingetikt door Jonge Kracht om Pascal uit te spelen. DOVO kreeg in de 19e minuut wederom een vrijetrap mee, die keurig werd ingeschoten door Gerard van de Haar en werd benut door Patrick van Daalen waar de 2-3 uit voort vloeide. Ook nu kon men er niet lang van genieten omdat Jonge Kracht in de 22e minuut de score uitbreidde en de stand op 2-4 zette. Het was even rustig qua scoren. DOVO bleef voetballen en zette Jonge Kracht tegen de muur. In de 37e minuut kwam DOVO met een uitbraak door William Grootenboer, die zelf een doelpunt op zijn naam zette. 3-4. De 4-4 zat meer in de lucht dan de 3-5. Niets is minder waar. De 3-5 kwam in de 52e minuut op het scorenbord doordat Jonge Kracht een schot kon lossen op de goal bij DOVO. Een minuut later was de eindstand bekend. Het werd uiteindelijk 3-6. Soms met wat opstootjes die te handelen waren.
Goed gedaan mannen!! Volgende keer zijn we voltallig.