... (penalty)
12'

G-Voetbal Zaterdag (najaar), 1e klasse 1

25 november 2017 12:30

25 november was de wedstrijd tegen Doetinchem G1 een feit. De mannen hadden er stuk voor stuk zin in om deze wedstrijd te spelen en in de hoop dat TEC uit Tiel tegen Jonge Kracht minimaal gelijk zou spelen, om zo de koppositie over te nemen. Na het fluitsignaal ging de wedstrijd van start. Er werd wat heen en weer gevoetbalt en kwamen de beide teams niet door de verdediging heen. Al gauw was het wel duidelijk dat de scheidsrechter geen kennis had van voetbal. Er werden een paar overtredingen gemaakt, waar de scheidsrechter niet op reageerde. Toch nog in de 7e minuut mocht Daniel van Zoeren een corner nemen die geweldig door Harm-Peter Grootenboer werd in gekopt en de 0-1 aantekende. Een kleine vijf minuten later kreeg Doetinchem op onverklaarbare wijze een strafschop, die volgens de scheidsrechter terecht was omdat de hak werd geraakt van een speler. Dit was niet de hak scheids, dit was de bal die er tussen zat. Maar goed een gestolen doelpunt. Doordat er van beide kanten een schouderduw werd toegepast, hoefde je maar te schreeuwen en de scheidsrechter gaf je dan een vrijetrap. Heel goed. In de 15e minuut kwam Daniel van Zoeren tot scoren doordat Gerard van de Haar de bal mooi op Daniel passte, en deze goed kon inschieten. 1-2. In de rust nog even de aanwijzingen en verder voetballen. Na rust in de 32e minuut kwam Gerard van de Haar tot scoren, door de bal met een geweldig schot in de goal te werken. 1-3. In de 35e minuut kreeg Harm-Peter Grootenboer de kans om de bal, die hij van zijn broer William Grootenboer keurig in te tikken wat hij ook deed. 1-4. De scheidsrechter zag er verslagen uit, en zijn team ook. Eindelijk hadden de Doetinchemmers een doelpunt bij DOVO mogen maken!
Mannen van DOVO ga zo door, nog een paar van zulke wedstrijden.