Ook Roda Leusden JO12-2 maatje te klein voor DOVO JO12-2

Hoofdklasse 7

8 oktober 2016 9:45

Scheidsrechter

Snijders, G.J.

De winstpartij tegen Hooglanderveen JO12-2 (0-4) smaakte naar meer voor de boys van DOVO JO12-2.

Na een goede trainingsweek was DOVO JO 12-2 zeer gemotiveerd om ook de 4e competitiewedstrijd tegen RODA Leusden JO 12-2 met 3 punten het veld te verlaten.

Vanaf het begin werd de tegenstander op hun helft vastgezet. De boys uit Leusden wisten niet wat hen overkwam. Men kreeg de bal niet meer van hun helft af. DOVO JO12-2 vergat 1 ding nl. om te scoren. De doelrijpe kansen waren niet meer op één hand te tellen. Een bal op de lat. De bal wilde er niet in. Met iets meer overleg en geduld had het aan het eind van de 1e helft zeker 5-0 moeten staan.

Maar een voetbalwet zegt: als je de doelpunten zelf niet maakt doet de tegenstander het wel. En Roda werd zowaar aan het eind van de 1e helft sterker zonder echt gevaarlijk te worden.

Na de rust bleef het beeld van het einde van de 1e helft hetzelfde: een gevaarlijk Roda.

Door goed handelend optreden voorkwam de keeper een tegendoelpunt en de verdediging stond zijn man. Naarmate de 2e helft vorderde kwam DOVO JO 12-2 weer beter in haar spel. Waarbij de krachten van RODA afnamen. Door goed combinatie spel werd het ca. 15 minuten voor tijd uiteindelijk 1-0. De ban was gebroken. Binnen een mum van tijd werd het 4-0. Dit was ook de uitslag.

Wederom door goed samenspel en de juiste teamspirit is ook Roda Leusden JO 12-2 aan de zegekar gebonden.

Volgende week tegen de koploper Delta Sports JO 12-1 in Houten. We mogen een tegenstander van kaliber verwachten. Maar met de getoonde inzet en de wil om te winnen zijn we bij voorbaat ook tegen Delta Sports niet kansloos.