DOVO JO12-2 pakt zijn eerste verdiende punten in Hooglanderveen tegen JO12-2.

DOVO JO12-2

Hoofdklasse 7

24 september 2016 13:45

Bregman, A.

Na 2x verlies tegen de leeftijdsgenoten van DOSC en Kampong heeft DOVO JO12-2 met een 4-0 overwinning zijn eerst overwinning van de competitie in de pocket. Zonder Tim en Sven maar door het roulatie systeem van de keepers deed Rick afgelopen zaterdag met ons mee.

Vooraf werd ingeschat dat dit wel eens een tegenstander zou kunnen zijn waartegen de eerste punten konden worden behaald.

De jongens begrepen dit als geen ander en vanaf het begin van de wedstrijd werd de tegenstander op de huid gezeten. Het was goed om te zien dat de posities op het veld goed werden bezet.  Dit resulteerde danook in een 3-0 ruststand.

Deze lijn werd de eerste 10 minuten van de 2e helft goed doorgezet waardoor ook de 4-0 een feit werd. Vanaf dat moment werden de posities door sommige jongens niet meer vastgehouden en de bal liet men niet meer het werk doen. De ruimte tussen de voor- en achterhoede werd te groot, waardoor ook de conditie een rol ging spelen. Door deze terugval werd Hooglanderveen sterker, maar door oa. enkele goede reddingen bleef het team op de been. Al met al een zeer verdiende overwinning. Op naar de volgende week uit tegen SO Soest  JO12-1.

Ook afgelopen zaterdag zagen we weer dat het nog lastig is om van 7x7 op een half veld naar 11x11 op een groot veld te gaan. Positief is dat JO12-2 meer een team gaat worden waarin we het met z’n allen moeten doen.