Frank Hol (penalty)

19 juli 2016 20:00

Tom Koekoek

Opstelling DOVO 1

n de tweede wedstrijd van de voorbereiding heeft DOVO een prima overwinning geboekt. In en tegen Spakenburg werd de tweede divisionist, na een 0-2 ruststand, met 2-4 verslagen.

DOVO begon prima aan de wedstrijd. Zette Spakenburg vroeg onder druk en pakte veelvuldig de tweede bal. Na amper vijf minuten spelen kon DOVO al voor de eerste keer juichen. Een corner van Marley Berkvens werd door Toonen bij de eerste paal gemist, Mauro Peters was attent en tikte de bal in het lege doel. De thuisclub probeerde het veelal met schoten uit de tweede lijn. Tot 3 keer toe verwerkte Bodhi Prinssen een prima inzet tot corner. Corners die ook allemaal een prooi waren voor de vanavond fenomenaal keepende Prinssen.

Corners die voor DOVO wel succesvol waren want vlak voor rust kon de equipe van Gert Kruys opnieuw juichen. Een corner van opnieuw Marley Berkvens werd wederom bij de eerste paal gelegd. Serhat Koc kwam prima bij de eerste paal en tikte de bal met buitenkant voet achter Maurits Schmitz.

Na de rust wisselde beide ploegen veelvuldig. Het overwicht was voor Spakenburg maar keer op keer stond Bodhi Prinssen een treffer in de weg. Toch moest Prinssen uiteindelijk in de 66e minuut capituleren. Een gegeven strafschop werd door invaller Danny van de Meiracker kansloos achter Prinssen raak geschoten. Vijf minuten later was het opnieuw Van de Meiracker die stand op gelijke hoogte bracht.

De scoringstune was nog maar net gedempt of de bal lag er aan de andere kant alweer in. Frank Hol ging op rechts prima door en wipte de bal prima over de uitkomende Schmitz in het lege doel. Joshua Patrick leek de wedstrijd volledig in het slot te gaan gooien nadat hij uitstekend door ging op een diepe bal. De uitkomende Schmitz raakte de bal maar half en de kopbal van Patrick werd ternauwernood van de doellijn gehaald. Vijf minuten voor tijd was het wel raak. Een afgeslagen corner kwam opnieuw bij nemer Berkvens. Hij speelde Hol prima aan binnen de 16-meter, Hol ging over het been van Nick Tol en arbiter Koekoek kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Frank Hol nam zelf plaats achter de bal en liet Schmitz voor de vierde keer deze avond de bal uit het net halen.

Nadat een inzet van Spakenburg nog in blessuretijd op de paal belandde vond Koekoek het genoeg en floot hij voor het einde voor een van DOVO-kant prima wedstrijd.. Zaterdag speelt DOVO opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is op het eigen Panhuis VVZ ’49 uit Soest de tegenstander.

Bekijk hier de foto's van Jeroen van den Berg.