DOVO E2 verliest, maar een gelijkspel was verdiend geweest

2 - 1

DOVO JO11-2

1e klasse 02

14 mei 2016 9:00

Vandaag staat alweer de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen op het programma. En wat voor een ! We spelen tegen GVVV E1. Altijd een bijzondere wedstrijd. Winnen willen we natuurlijk altijd, maar nu nog eens extra graag, want we zijn proud to be a red one !

We hebben de laatste twee wedstrijden goed voetbal laten zien en goede resultaten behaald. Graag willen we deze lijn doortrekken. Het is goed om te zien dat wij goed kunnen meekomen in de 1e klasse, als enige E2 team tussen allemaal E1 teams.

Opstelling: keeper: Rick. Verdediging: Ryan, Mika en Robert. Aanval: Lars, Chafik en Noah. Leon, Daniel en Ramon beginnen als reserve. GVVV speelt met een middenvelder. Als wij balbezit hebben moeten onze buitenspelers het veld breed houden, om ruimte te creëren voor onze spits. En bij balbezit tegenstander is het belangrijk dat onze spits inzakt. In de wedstrijd bleken we daar toch moeite mee te hebben. Daarnaast is GVVV feller in de duels en stralen meer de wil om te winnen uit dan wij. Desalniettemin vliegen we uit de startblokken met al in de 2e minuut een grote kans voor Chafik. Zijn schot raakt helaas de lat. Niet veel later, in de 8e minuut, kansen via Robert en Lars. Maar in beide gevallen gaat hun schot naast. Helaas scoort GVVV wel in de 15e minuut. Balen.
Wissels: Ryan, Chafik en Robert gaan eruit en Ramon, Daniel en Leon komen in hun plaats. Niet snel hierna komt GVVV op 2-0. Twijfel in de ploeg en de kopjes gaan naar beneden. Kom op ! We doen niet onder voor GVVV en er is tijd nog om de wedstrijd te kantelen. Echter kort na rust blijft GVVV de druk opvoeren, maar biedt Rick een paar keer goed redding. Inmiddels is Chafik in het veld gekomen voor Lars. Chafik zet een combinatie op met Leon, maar helaas ook nog zonder resultaat. Niet kort daarna, in de 32e minuut, is Chafik weer gevaarlijk. Maar zijn schot gaat naast. Mika en Noah gaan eruit en Ryan en Robert komen in het veld. Dan, in de 43e minuut: doelpunt DOVO ! Via Leon weet Daniel de 2-1 op het bord te zetten. Kom op,
nu doorzetten en de verdiende gelijkmaker maken. In de laatste minuten van de wedstrijd lijkt die er ook te komen. Chafik is ontsnapt aan de verdedigers en gaat alleen op de keeper af. De keeper komt ver uit zijn goal en lijkt een overtreding te maken. Een strafschop had gegeven kunnen worden, maar de scheidsrechter beslist anders. Chafik raakt wel geblesseerd bij deze actie en moet het veld verlaten. Lars is zijn vervanger, Niet lang hierna fluit de scheidsrechter echter af.

Het is helaas niet gelukt om de overwinning binnen te halen. Maar desondanks mogen we best trots zijn op wat we dit seizoen gepresteerd hebben. Een 4e plek in een zware competitie als enige E2 team tussen allemaal E1 teams. Knap en een compliment waard. Dat hebben we gedaan met in sommige wedstrijden goed voetbal. In een goede onderlinge sfeer. Het was weer een mooi seizoen. We hebben nog een paar mooie toernooien om dit seizoen af te sluiten.