Monsterscore goed combinerend DOVO O10-2

Onder 10 15

16 april 2016 8:30

Dèlano Lombao

Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag de zesde wedstrijd van onze competitie thuis tegen JSV Nieuwegein O10-2 op het hoofdveld.

Zij hadden uit de eerste vijf wedstrijden 3 punten gehaald en stonden samen met Nieuwland O10-1, voor deze wedstrijd, onderaan.

Ze hadden voor deze wedstrijd een doelsaldo van 15 doelpunten vóór en 40 doelpunten tegen.

Wij hadden de  eerste vijf wedstrijden gewonnen, en we hadden voor deze wedstrijd een doelsaldo van 30 doelpunten vóór en 6 doelpunten tegen.

Bij ons kon Sami en Youri er helaas niet bij zijn.

Youri werd vervangen door Marijn van der Molen uit de F1.

De scheidsrechter was Dèlano Lombao.

We speelden op kunstgras.

De wedstrijd

De eerste helft.

Eerst weer even, welke speelminuut, welke kans en voor welk team.

08:32 Begin van de wedstrijd.

08:35 JSV eerste schot naast de goal van DOVO.

08:35 Eerste schot DOVO op goal JSV, keeper redt.

08:36 JSV is er goed door bij ons, speler JSV snijdt naar binnen toe,

Marijn heeft goede redding in 2 instanties.

08:38 Goede onderschepping Christiaan, mooie pass Otto op Laurens, Laurens scoort

uitstekend de 1-0.

08:44 Mooi schot DOVO, helaas op de lat.

08:44 Nog een schot DOVO, net naast.

08:46 Corner JSV, naast.

08:46 Schot JSV, naast.

08:47 Schot DOVO, ternauwernood gered door JSV.

08:47 Christiaan op Jens, tegenstander mist de bal, en Jens scoort heel koelbloedig de 2-0.

08:48 Schot DOVO, redding keeper JSV.

08:50 Schot JSV vanaf de zijkant geschoten, redding Marijn.

08:50 Schot DOVO, redding keeper JSV.

08:51 Mooie pass Daan op Laurens, Laurens mooie voorzet op Sil, moeilijke hoek,

maar schitterende goal 3-0.

08:53 Schot DOVO, redding keeper JSV.

08:54 Schot JSV, redding Marijn.

08:55 Schot DOVO, net naast.

08:55 Weer schot DOVO, redding keeper JSV.

08:56 2 schoten van DOVO, waarvan 1 redding en 1 bal net naast.

08:57 Einde eerste helft.

DOVO begon een beetje slordig aan de 1e helft, passjes kwamen soms net niet aan, maar later begon het beter te draaien, en kwamen we op een 3-0 voorsprong, dit was tevens de ruststand.

Totaal 14 doelpogingen voor DOVO O10-2 en 7 doelpogingen voor JSV O10-2.

Uiteindelijk DOVO dus iets scherper, en Marijn had een aantal uitstekende reddingen.

De tweede helft.

09:01 Begin van de 2e helft.

09:02 Eerste schot DOVO in de 2e helft, vangbal keeper JSV.

09:03 Laurens op Sil, Sil op Christiaan, helaas blunder keeper JSV 4-0.

09:06 Mooie aanval DOVO, Christiaan mooie assist op Jens, en Jens scoort fraai diagonaal

geschoten laag over de grond, de 5-0.

09:06Wederom mooie aanval van DOVO, Christiaan zet zelf de aanval op, en passt eerst naar

Sil, Sil gaat goed door tot de achterlijn, en geeft weer een prima pass op Christiaan.

Christiaan schiet de bal met rechts de goal in 6-0.

09:07 Schot DOVO, over.

09:08 Schot JSV, naast.

09:09 Schot DOVO, op de paal bij JSV.

09:10 2 schoten  DOVO,  twee reddingen keeper JSV.

09:11 Prachtige corner van Christiaan, en prachtig ingekopt door Otto 7-0.

09:12 Schot DOVO, over.

09:12 Schot DOVO JSV haalt de bal van de lijn.

09:13 Otto gooit in naar Laurens, Laurens gaat aan de linkerkant goed door, tot de achterlijn

dribbelt naar binnen, en scoort uit zeer moeilijke hoek prachtig doelpunt, 8-0.

09:14 Schot DOVO, vangbal keeper JSV.

09:15 Schot DOVO, goede redding keeper JSV.

09:16 Mooie pass van Otto op Sil, Sil scoort fraai de 9-0.

09:18 Schot JSV, eenvoudige redding Marijn.

09:22 Schot DOVO, over.

09:22 Schot DOVO, redding keeper JSV.

09:23 Schot DOVO, redding keeper JSV.

09:24 Schot DOVO,  bal op de paal.

09:24 Schot DOVO, bal net naast.

09:25 mooie pass Otto op Jens, Jens scoort zeer koelbloedig de 10-0!!!!

09:26 Einde wedstrijd.

In de tweede helft weer maar liefst 21 doelpogingen van DOVO, waaruit 7 doelpunten tot stand kwamen.

Deze wedstrijd waren het ook weer doelpunten, echt door ons zelf gescoord.

JSV kreeg nog maar 2  doelpogingen, waaruit geen doelpunt tot stand kwam.

Daardoor eindstand 10-0.

Conclusie

Het begin van de eerste helft was het van elkaar eerst aftasten, en een beetje rommelig.

Er werd veel balverlies geleden, en Marijn stond goed te keepen.

Toch werd het 3-0 als ruststand.

De tweede helft waren we veel gevaarlijker en kregen we ontzettend veel kansen, en 30 procent werd benut.

JSV werd de tweede helft helemaal zoek gespeeld.

Ga zo door jongens.

Jonathan O10-2 heeft onverwachts verloren van VVZA O10-1, zodat we al kampioen zijn.

Proficiat jongens!!!

We zijn het echter aan onze stand verplicht om volgende week ook de laatste wedstrijd winnend af te sluiten.

Dan kunnen we toch spreken van een zeer geslaagd experiment (van E4 naar O10-2), met dank aan Rogier die dit mede mogelijk gemaakt heeft.

DOVO kan ook volgend jaar met de O10-2 verder gaan.

En ook de trainingen van Peter en Jacco op dinsdag,  Tim en Joost op donderdag, en de extra techniektrainingen op vrijdag van een aantal van ons, heeft ons gebracht waar we nu staan.

Doordat de trainingen ook van 1 uur naar 1,5 uur gegaan zijn, beschikken we ook over een geweldige conditie, en blijven we tot de laatste seconde gaan, en scoren.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen SDO O10-2.

Probeer ook aankomende week weer op de trainingen te verschijnen jongens.