DOVO wint verdient met 1-0 van DEV Doorn E1

1 - 0

DEV Doorn E1

1e klasse 02

16 april 2016 8:30

Vandaag spelen we thuis voor de competitie tegen DEV Doorn E1. Dennis is er vandaag fysiek niet bij, maar volgt de wedstrijd via de groepsapp. Robert en Ramon kunnen er vandaag ook niet bijzijn. Dat houdt dus in dat we vandaag maar 1 wissel hebben.
We hebben de overtuiging dat we dese wedstrijd kunnen winnen. We hebben eerder dit seizoen tegen hen gespeeld en hebben toen verloren, terwijl we die wedstrijd eigenlijk hadden moeten winnen. Wij waren destijds veel in de aanval, maar het lukte niet om te scoren. Waardoor de kopjes gingen hangen en het geloof uit de ploeg sloop. We weten dus wat ons te doen staat. En dat is gelukt ook. Een terechte overwinning. Abdel gaf na afloop een goede samenvatting: de eerste helft was voor de aanvallers en de tweede helft voor de verdedigers. In de eerste helft hielden we het veld goed breed. Ook hebben we bij vlagen mooie combinaties laten zien en waren we veel in de aanval. Tweede helft kantelde dat. We kwamen meer onder druk te staan. Leden wat meer balverlies. En daardoor was het meer tegenhouden in de tweede helft. Maar complimenten voor iedereen, want jullie hebben keihard gewerkt en gevochten om deze belangrijke 3 punten binnen te slepen.

Opstelling: Rick, Daniel en Mika. Lars, Chafik en Leon. We beginnen voortvarend aan de wedstrijd, want binnen een paar minuten scoren we de 1-0 : Lars scoort op aangeven van Chafik. Dat is nog eens een start ! Ook daarna blijven we aanvallen en houden we DEV onder druk. We krijgen drie corners kort achter elkaar. Uit de derde corner van Daniel lijkt Chafik te scoren. Maar de bal via de onderkant lat is blijkbaar niet over de lijn geweest en telt dus niet. Wissel: Noah komt in het veld en Daniel gaat eruit. Noah gaat rechtsbuiten spelen. Mika linksback en Leon rechtsback. We blijven goed voetballen en creëren veel kansen: de schoten van Lars en Noah worden echter gestopt door de keeper.
In de rust gaat Chafik eruit en komt Daniel op zijn plek te spelen. In de 27e minuut heeft DEV twee mogelijkheden uit corners, maar Rick kan doelpunten voorkomen. Het spel speelt zich nu meer op onze helft af. In de 29e minuut krijgt Leon desondanks nog een kans, maar zijn schot gaat naast.
Wissel: Chafik komt in het veld en neemt de plek over van Lars. Leon wisselt met Noah van plek. In de 38e minuut hebben we nog een mooie kans. Aan de rechterkant geeft Noah de bal mooi voor, maar de mooie kopbal van Daniel gaat net over. In het restant van de wedstrijd probeert DEV nog een vuist te maken, maar we blijven overeind. De drie punten blijven in Veenendaal.

Volfende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen Candia.