DOVO E2 verliest aansluiting met plek 3 in een rommelige wedstrijd

5 - 2

DOVO JO11-2

1e klasse 02

23 april 2016 10:00

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen Candia E1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor de stand op de ranglijst. Als we deze wedstrijd winnen, dan doen we mee voor plek 3. Een enorme motivatie, want dat zou een knappe prestatie zijn. Dus we willen winnen !
Helaas pakt het anders uit. De eerste 10 minuten voetballen we best aardig. Maar we hebben moeite om de kansen af te maken. Verder speelt Candia fysiek voetbal met snelle aanvallers. En daar hebben we het lastig mee. Verder vindt er vlak na rust nog een opstootje plaats. Daarna werd de wedstrijd onvriendelijk en kwam er wellicht meer druk op te staan. Al met al zijn we er niet in geslaagd de wedstrijd naar ons toe te trekken en de drie punten mee naar huis te nemen.

Opstelling: Rick, Ramon, Ryan en Mika. Lars, Chafik en Leon. Noah en Daniel zijn eerste wissel. Zoals gezegd spelen we in de begin van de wedstrijd best aardig en hebben we kansen. Maar de schoten van Lars en Chafik worden gekeerd door de keeper van Candia. Het omschakelen blijft bij ons een probleem. We komen meer onder druk te staan. Rick weet nog redding te bieden, maar uiteindelijk maakt Candia in de 12e minuut de 1-0.
Wissels: Chafik en Ryan gaan eruit en Daniel en Noah komen erin. Noah gaat rechtsachter spelen en Daniel linksbuiten. We proberen wat terug te doen via Lars, maar zijn schot gaat net naast. Kort daarna maakt Candia de 2-0. Nu niet de kopjes laten hangen en inzet blijven tonen. Maar in de 22e minuut maakt Candia de 3-0 uit een corner. Nu gaan de kopjes wel hangen. Lars maakt vlak voor rust knap de 3-1. In de rust praten we de jongens moed in. De wedstrijd is nog niet gespeeld. Maar meer inzet is nodig.
Wissels: Lars en Ramon gaan naar de kant en Chafik en Ryan komen erin. Leon gaat rechtsachter spelen.
Kort naar rust vindt het eerder genoemde opstootje plaats. Gevolg is dat Chafik en zijn directe tegenstander uit het veld moeten. Lars komt in zijn plek het veld in. Lars heeft twee mogelijkheden, maar helaas gaat in beide gevallen zijn schot naast. In de 36e minuut scoort Lars de 3-2 uit een penalty. Even daarvoor is Noah neergelegd voor het doel van Candia. En doorgaan ! Op naar de 3-3.
In de 43e minuut gaat Leon naar de kant en komt Ramon in het veld. Ryan zijn afstandschot raakt helaas de lat. We hebben vervolgens nog kansen via Daniel en Noah, maar zijn helaas niet succesvol. En dan zul je zien dat de tegenstander dan wel scoort. In de 47e minuut scoort Candia de 4-2. En vlak voor tijd de 5-2.