DOVO E2 speelt gelijk in spannende wedstrijd

5 - 5

DOVO JO11-2

1e klasse 02

2 april 2016 12:00

Vandaag staat de competitie wedstrijd uit tegen Woudenberg E1 op het programma. Deze wedstrijd stond origineel gepland voor 30 april, maar op verzoek van Woudenberg is deze wedstrijd naar voren gehaald. Woudenberg is een tegenstander die we kennen en die ons op zich wel ligt. De vrijdagavond training gaf vertrouwen, want tijdens het afsluitende partijtje vlogen de vonken er weer vanaf. Dat was mooi om te zien. Voor de wedstrijd is dit ook aangehaald. Probeer dezelfde intensiteit en power ook in de wedstrijd te leggen. Dat is maar deels gelukt. Wel kunnen filmproducenten die niet weten hoe ze hun film spannend kunnen krijgen bij ons terecht. Wat was dit een thriller zeg. Spannend tot de laatste minuut. Door eigen toedoen, want we spelen een paar keer Woudenberg in de kaart. En ook laten we nog teveel de kopjes hangen bij een achterstand. Het geloof is dan in 1 keer weg. Desondanks is het toch positief dat we er een gelijkspel uit hebben gesleept. Al hadden we deze wedstrijd ook kunnen/moeten winnen..

Rick is ziek en kan vandaag niet keepen. Gelukkig hebben we een goede vervanger in Ramon. Opstelling: Ramon, Ryan, Mika en Robert. Aanval: Lars, Chafik en Noah.
We beginnen goed: in de 2e minuut al een schot van Lars, gestopt door de keeper. Ook de inzet van Robert uit de rebound heeft helaas geen succes. Het spel golft op en neer. Bij Woudenberg schuift hun laatste man steeds door naar het middenveld en daar hebben wij het moeilijk mee. In de 8e minuut scoort Woudenberg de 1-0. In de 15e minuut slaan wij toe met een mooie aanval. Ryan komt op het middenveld en speelt Lars in. Die verlengt de bal mooi op Chafik en die zorgt voor de 1-1. Even later gaat een schot van Chafik, op aangeven van Ryan, helaas naast. Wissels: Daniel en Leon komen in het veld voor Mika en Noah. Kort daarna moet Robert aan de noodrem trekken na een uitbraak van Woudenberg: penalty. De penalty is helaas goed ingeschoten: 2-1. Het spel is van beide kanten best fysiek. Mooi om te zien dat we hierin ons niet laten ondersneeuwen. Lars krijgt wel een flinke beuk, die onbestraft blijft. In de 20e minuut weer een aanval via Ryan, Lars en Chafik: 2-2. Echter in korte tijd scoort Woudenberg de 3-2 en 4-2. Nu zijn we het even kwijt.
In de rust wordt benadrukt dat er een tandje bij moet. Chafik en Robert gaan er even uit en Mika en Noah komen in het veld. Kort na rust weten we te scoren uit een corner. Mika zet de keeper vast en Daniel kopt mooi binnen op aangeven van Leon: 4-3. Even later scoort Woudenberg ook uit een corner de 5-3. Het zal toch niet ?! In de 36e minuut een schot van Lars, maar gepakt door de keeper.
Wissels: Lars en Ryan gaan naar de kant en Chafik en Robert komen in het veld. In de 45e minuut een mooie aanval, maar helaas zonder resultaat. Vervolgens krijgt Woudenberg een vrije trap, maar die wordt goed gestopt door Ramon. In de 47e minuut geeft Mika de bal op Chafik en die weet daar wel raad mee: 5-4. En nu gaan we vol op zoek naar de 5-5. We blijven aanvallen, maar nog zonder succes. Veel kansen, maar geen resultaat. Daniel is een paar keer ongelukkig in de afronding. In de 51e minuut is het gelukkig nu wel raak: Daniel maakt de 5-5. En dat is ook de eindstand.