DOVO E2 pakt de winst in spannende wedstrijd!

4 - 2

HDS E1

1e klasse 02

7 mei 2016 8:30

Vandaag staat de wedstrijd tegen HDS E1 op het programma, de eerste in een serie van 3 wedstrijden. Helaas is Mark vandaag fysiek afwezig, maar in gedachten is hij er zeker bij! HDS E1, een tegenstander waar wij twee keer eerder tegen hebben gespeeld en twee keer was het zeer spannend. Een tegenstander dus waar wij een goed resultaat tegen moeten kunnen halen. Voor de wedstrijd is er door de trainer benadrukt dat je het met z’n allen moet doen en dat er voor elke bal geknokt moet worden. En wat er ook gebeurt, altijd positief blijven tegen elkaar en elkaar willen helpen.

We beginnen in de volgende opstelling: Rick – Robert, Ryan, Mika – Noah, Lars, Chafik. Fijn dat Robert er weer bij is, na een lange afwezigheid. Léon, Daniël en Ramon beginnen als wissels. We beginnen goed en scherp aan de wedstrijd, toch is de eerste kans voor HDS, maar Rick redt. Daarna is het de beurt aan DOVO, eerst schiet Lars op de lat, daarna Chafik in het zijnet. In de 6e minuut word het dan toch 1-0 voor DOVO. Na een snelle ingooi van Noah gaat Lars richting het doel van HDS, net voordat hij wilt schieten wordt hij neergelegd… penalty. Lars gaat zelf achter de bal staan en schiet de penalty goed binnen, een lekker begin van de wedstrijd! Na het doelpunt gaat de wedstrijd op en neer, waarbij te zien is dat de teams aardig gelijkwaardig zijn. DOVO is scherp en fel en geeft daardoor weinig weg. Na 16 minuten spelen word er gewisseld: Ryan, Robert en Chafik gaan naar de kant en Ramon, Daniël en Léon komen in het veld. Direct na de wissels mist DOVO even de scherpte en kan de spits van HDS zomaar doorlopen naar Rick en laat deze kans niet liggen… 1-1. Een tegenslag, maar de kopjes gaan niet naar beneden. We gaan door, want een paar minuten later is het alweer 2-1 voor DOVO. Na een goede aanval over veel schijven tussen Léon, Noah en Lars is het uiteindelijk Daniël die de bal binnen kan schieten. Deze voorsprong houden we vol tot aan de rust. In de rust weer even op adem komen en goed drinken, want het is al vroeg warm vandaag. In de rust word er gezegd dat er goed gespeeld word en dat de strijd en inzet super is, maar dat we nog niets hebben en dat we dit nog 25 minuten vol moeten houden. Al snel na rust krijgen we een enorme opsteker, want een corner van Léon word door een speler van HDS in eigen doel gekopt… 3-1!! HDS gaat na deze goal op zoek naar de aansluitingstreffer en DOVO loert op de tegenaanval, al worden beide teams niet echt gevaarlijk. Dan in de 32e minuut een ongelukkig moment voor de trainer. Tijd om te wisselen, maar er moeten 2 verdedigers worden gewisseld. Wanneer de bal eindelijk uit gaat snel wisselen, maar HDS neemt de inworp heel snel, DOVO is uit positie  en HDS scoort 3-2. Inmiddels zijn Mika, Lars en Noah gewisseld en Chafik, Ryan en Robert zijn in het veld gekomen. Na de goal hetzelfde spelbeeld, HDS op zoek naar de goal en DOVO gevaarlijk in de tegenaanval. Daardoor ontstaan er voor beide doelen gevaarlijke situaties. De spanning is bijna niet meer te houden, blijven de 3 punten in Veenendaal? Chafik krijgt net voor tijd DE kans op de beslissing, maar schiet op de keeper. Het blijft spannend! Wanneer we in de absolute slotseconden zitten valt dan toch de beslissing. Lange bal op Chafik, hij lobt de bal over de keeper en schiet de bal in het lege doel.. 4-2!!! Direct na het doelpunt fluit de scheidsrechter af en zijn de punten binnen.

Een mooie prestatie van DOVO E2! Iedereen heeft geknokt en gestreden tot de laatste seconde. Na een moeilijk begin in de 1e klasse is het toch knap dat we momenteel op een gedeeld 4e plek staan. Er volgen nog 2 wedstrijden, woensdagavond Woudenberg thuis en zaterdag GVVV uit. Nog twee keer alles geven en het seizoen mooi afsluiten!