1 - 4

Zwaluwen Utrecht 11 F1

1e klasse 18

2 april 2016 9:30

Vier nachten na het toernooi met Nottingham Forest en GVVV, hadden we een competitiewedstrijd tegen de nummer 5 van onze poule. De wedstrijd in Utrecht was geëindigd in 2-2, een spannende wedstrijd.

Fijn voetbalweer qua temperatuur, droog en wachtend op de zon. Een fijn veld om op te voetballen, 2 teams, een arbiter en het trouwe publiek. DOVO F1 was er klaar voor. We begonnen de wedstrijd en binnen 5 minuten had DOVO gescoord! Dit kon wel eens een fijne wedstrijd worden.

Binnen 1 minuut was het alweer 1-1. Beide teams kregen hun kansen en voor DOVO gold: naast, over, te zacht, recht op de keeper. Voor Zwaluwen Utrecht pakte het anders uit, zij scoorden er nog 3 bij.

DOVO combineerde te weinig, te solistisch, te weinig scherp in de duels. De spelers wachten te lang om het de Zwaluwen moeilijk te maken. Trainer Jan vatte het samen: het was de wedstrijd van "net niet".

Die wedstrijden komen ook voor in de competitie. De schrijver moet toch nog even denken aan de 2de wedstrijd tegen Nottingham Forest. Die verloren we met 2-1, maar er werd mooi gecombineerd en er was veel vechtlust in de wedstrijd. Gelukkig hebben we nog meer wedstrijden waarin zo gevoetbald is.

Als we dit meenemen naar de wedstrijd tegen VSC!? Dat was een spannende pot met een nipte overwinning. Nog een keer?