Onder 10 15

9 april 2016 10:30

_
Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag de vijfde wedstrijd van onze competitie uit tegen Roda 46 O10-2 te Leusden.

Zij hadden uit de eerste vier wedstrijden 6 punten gehaald en stonden in de middenmoot.

Ze hadden voor deze wedstrijd een doelsaldo van 21 doelpunten vóór en 16 doelpunten tegen.

Wij hadden de  eerste vier wedstrijden gewonnen, en we hadden voor deze wedstrijd een doelsaldo van 26 doelpunten vóór en 5 doelpunten tegen.

We moesten ze zeker niet onderschatten want ze hadden in maart nog een toernooi in Houten gewonnen.

Ook hadden ze de twee wedstrijden die verloren gegaan waren volgens hun facebook pagina onterecht verloren.

Bij ons was iedereen fit.

De scheidsrechter was Cas Scheper, hun trainer.

We speelden op kunstgras.

De wedstrijd

Eerst weer even, welke speelminuut, welke kans en voor welk team.

10:31 Begin van de wedstrijd (Christiaan en Sil staan in de eerste wissel).

10:33 De nr. 5  een erg goede speler zou later blijken van Roda 46 gaat alleen op Youri af

Jurre gaat in de achtervolging, haalt hem nog bijna in, nr. 5 schiet, en daar staat onze

Youri (pff wat een begin).

10:34  De nr, 5 is weer dichtbij een doelpunt, gelukkig weet DOVO de bal collectief te

blokken

10:35 Weer twee reddingen van de vandaag weer uitstekende Youri.

10:36 Christiaan erin voor Jurre die een bloedlip heeft gekregen.

10:38 Vrije trap voor DOVO, de bal lijkt erin te gaan, helaas ongelukkig bal over het doel

gekopt door een andere speler van DOVO.

10:42 Pas 2e kans voor DOVO, goede redding keeper van RODA 46.

10:48 De 3e kans voor DOVO, Daan passeert 2 tegenstanders op sublieme wijze, en schiet,

helaas mist het schot kracht en is er een redding van de keeper van Roda 46.

10:51 Roda 46 schiet de bal net naast, komen we weer goed weg.

10:51 In dezelfde minuut weer schitterende redding van Youri.

10:54 Schot DOVO, net naast.

10:58 Einde eerste helft.

In totaal de eerste helft maar 4 kansen voor DOVO waaruit geen doelpunten vielen, en maar liefst 7 kansen voor RODA waaruit gelukkig ook geen doelpunten ontstonden.

Zodoende nog 0-0 met de rust.

Misschien hadden we nog de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag in de benen, of zat er toch de nodige spanning op deze wedstrijd, maar de eerste 4 minuten werden we compleet overlopen.

Na de eerste 4 minuten hadden we gewoon met 4-0 achter kunnen staan, gelukkig herstelden zich onze verdedigers, en Youri  die uiterst koel bleef, zich net op tijd.

Bij ons kwamen we later wel iets onder de druk vandaan, en Roda kon dat moordende tempo vanaf het begin gelukkig niet de gehele eerste helft vasthouden.

De tweede helft.

11:02 Begin van de tweede helft, Christiaan ging nu meer naar voren spelen.

11:03 Schot DOVO, net naast.

11:03 Schot DOVO, vangbal goede keeper RODA 46.

11:09 Schot DOVO naast.

11:10 De nr. 5 van RODA 46 ontsnapt aan iedereen bij ons, maakt een lange rush vanaf  het

middenveld, gaat het strafschopgebied in, en scoort erg fraai, zelfs voor Youri volstrekt

kansloos, de verdiende 1-0.

Op zich voor ons een goed moment, nu moesten wij wel beter gaan voetballen.

11:12 Goede aanval DOVO, helaas mist schot kracht, redding keeper RODA.

11:12 Sil geeft een voorzet, de bal stuiterd onderweg, over een verdediger van RODA heen,

en Jens staat op de goede plaats en kopt met een lob schitterend over de keeper van

RODA 46 heen.

11:14 Schot DOVO, net naast.

11:15 Schitterende pass van Christiaan op Sil.

Sil schiet uit een bijna onmogelijke hoek, via de vingertoppen van de keeper van

RODA 46 de bal op prachtige wijze, in de goal 1-2.

Bij RODA 46 knakte er op dat moment iets, en wij gingen juist weer ons spelletje

spelen, driehoekjes, de combinaties zoeken, en scoren.

11:16 Schot DOVO, redding keeper RODA.

11:17 Schot RODA 46, naast de goal van DOVO.

11:18 Schot DOVO, via speler RODA 46 naast.

11:20 Goede aanval DOVO, helaas komt de bal op de lat.

11:22 Laurens geeft een schitterende voorzet, Christiaan ziet Sil in zijn ooghoeken, en laat de

bal bewust lopen, en Sil tikt schitterend binnen 1-3.

11:25 Christiaan neemt de hoekschop, kort op Laurens, die schiet met een afstandsschot

schitterend via de ene binnenkant paal, naar de andere binnenkant paal de bal in de goal,

1-4.

11:28 Schot DOVO, redding keeper RODA 46.

11:29 Einde wedstrijd.

In de tweede helft weer maar liefst 13 doelpogingen van DOVO, waaruit 4 doelpunten tot stand kwamen.

Deze wedstrijd waren het ook weer eens doelpunten echt door ons zelf gescoord.

RODA 46 kreeg nog maar 2  doelpogingen, waaruit 1 doelpunt tot stand kwam.

Conclusie

Na de 1-0 achterstand begonnen we pas weer (goed) te voetballen, waren er weer combinaties, en stond ons gehele team weer georganiseerd.

Gelukkig konden we toen de wedstrijd weer kantelen, in ons voordeel.

We hebben laten zien dat we mentaal ijzersterk zijn, en niet de kopjes lieten hangen na de 1-0 achterstand.

Ook ging iedereen weer keihard werken om er iets van te maken.

Complimenten jongens, en ook de complimenten voor RODA 46 voor de sportiviteit, en het mooie spel.

Volgende week kunnen we al kampioen worden,.

Youri kan er volgende week helaas niet bij zijn, dus dan kunnen we het de wedstrijd erna nog een keer vieren.

We hebben veel aan Youri te danken in deze competitie.

Proberen de volgende wedstrijd weer vanaf het begin, geconcentreerd, en in een hoger tempo te beginnen jongens.

Verder zou een eventueel kampioenschap dik verdiend zijn, o.a. door de vele trainingsuren die we samen doorgebracht hebben.

Probeer dan ook om in de laatste belangrijke weken alle trainingen te volgen.