0 - 8

VRC E1

1e klasse 02

19 maart 2016 8:30

Vandaag spelen we voor de competitie tegen VRC E1. Dat is een tegenstander die we goed kennen. We hebben daar dit seizoen al vaker tegen gespeeld. Met wisselende resultaten. Maar de wedstrijd van vorige week tegen HDS geeft moed. En we hebben wat goed te maken, na de 9 - 0 tegen VRC eerder dit seizoen.
Wat we zeker moeten doen is scherp zijn vanaf het begin. Het gebeurt ons te vaak dat wij na 15 minuten tegen een achterstand aankijken omdat we niet bij de les zijn. En ook belangrijk: van aanval tot verdediging loop met je mannetje mee.

Opstelling: Rick, Robert, Mika. Lars. Leon en Daniel.  Wissels zijn Ramon, Chafik en Noah. We beginnen best goed. We zijn scherp en bij de les. Waar we het wel lastig mee hebben in de verdediging is het uitzakken van hun spits. Hierdoor kan hij steeds 1-tweetjes maken met de linksbuiten en ontstaan er gevaarlijke situaties. Maar in deze eerste fase golft het spel nog op en neer. In de 14 minuut brengt VRC de stand op 0 - 1. Wissels: Lars, Ryan en Leon gaan eruit. In de 15e minuut valt de 0-2. We doen wat terug via een schot van Chafik, maar die wordt gestopt. In deze fase zijn we weer veel op de helft van VRC, maar zonder resultaat. Vlak voor rust maakt VRC de 0-3 en 0-4.

Wissels: Daniel, Robert en Mika. Na rust proberen we weer wat terug te doen via schoten van Lars en Chafik, maar ook nu weer zonder resultaat. In de 40e minuut scoort VRC de 0-5. En vanaf dat moment is het beetje geloof wat we nog hadden weg. Het is dat Rick weer fantastisch staat te keepen, want anders hadden we met dubbele cijfers verloren. VRC maakt desondanks nog 3 goals wat de eindstand op 0-8 brengt.

VRC is een heel erg goed team, waar wij het altijd lastig tegen hebben. Daar kan je dus van verliezen, geen schande. Maar we hebben er vandaag weinig tegenover gezet. Het eerste kwartier lukt het wel om te voetballen zoals we wilden. Waarom dit dan niet vasthouden de hele wedstrijd ?