3 - 2

DOVO JO11-2

1e klasse 02

12 maart 2016 9:00

Eindelijk, eindelijk kunnen we weer voetballen. Het is, door de afgelaste wedstrijd van vorige week, 3 weken geleden dat we een competitie wedstrijd hebben gespeeld. En er staat een lastig potje op het programma, namelijk tegen HDS E1. Een goede ploeg. Onze eerste competitie wedstrijd hebben wij ook tegen hen gespeeld. Toen werd het een spannende wedstrijd, die destijds in 3 - 3 eindigde.
Vandaag willen we minimaal dit resultaat ook behalen. Aan de omstandigheden zal het niet liggen. Het is weliswaar koud, maar er staat een heerlijk zonnetje.

Daniel en Robert zijn er vandaag niet bij. Hierdoor hebben we vandaag maar 1 wissel. Yannick begint in de wissel. Opstelling: Rick, Mika, Ryan en Ramon. Aanval: Leon, Noah, Chafik.

In de beginfase van de wedstrijd gaat het verdedigend nog niet zoals we willen. We lijken weereens niet helemaal wakker. Het is nog niet scherp genoeg. Mannetjes laten lopen en niet kort dekken. Desondanks golft het spel op en neer en hebben wij via schoten van Chafik (2e minuut) en Leon (9e minuut) kansen. Helaas staan we wel binnen 10 minuten al met 2 - 0 achter. Vanaf dat moment gaan we echter beter voetballen en zijn we beter bij de les. Het is prachtig om te zien hoe iedereen met volle inzet en overgave speelt. Niemand verzaakt en met zijn allen willen we de achterstand goed maken. Een groot compliment daarvoor !
In de 12e minuut krijgen we een vrije trap dichtbij het doel van HDS, omdat hun keeper hands maakt. De vrije trap van Noah gaat helaas net over. We worden steeds gevaarlijker. In de 15e minuut krijgt Chafik de bal van Yannick en begint aan een solo. Dat resulteert uiteindelijk in de 2 - 1. En nu doorgaan ! Even later: een schot van Noah bovenop het doel. En kort daarna een schot van Yannick, helaas gepakt door de keeper.
We krijgen ook nog, discutabel, een penalty tegen na een ongelukkige botsing tussen Chafik en Ramon waarbij ook een tegenstander betrokken is. HDS benut deze kans niet; de bal gaat over.

Ramon gaat in de rust naar de kant. Na rust gaan we op zoek naar de gelijkmaker. In de 10 minuten na rust creëren we erg veel kansen. Het lukt alleen niet om ze om te zetten in doelpunten. Schoten van Yannick, Noah en Ryan: de bal wil er maar niet in. Chafik blijft het proberen via mooie solo's, maar ook zonder succes. En zoals zo vaak in het voetbal: als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het. In de 45e minuut maakt HDS de 3 - 1. Kort daarna maakt Leon de 3 - 2. Kan het dan nog ? We proberen het wel, maar het lukt niet meer.

Het was een prachtige wedstrijd waarin we meer verdiend hadden. We waren gelijkwaardig. En het was mooi om te zien hoeveel strijd en passie we in deze wedstrijd hebben geleverd. Dat biedt hoop voor de volgende wedstrijden ! Als we dan vanaf het begin verdedigend goed staan en wat beter omgaan met de kansen, dan gaat het goed komen.