6 - 2

Woudenberg E1

1e klasse 02

11 mei 2016 19:00

Vandaag staat de inhaalwedstrijd tegen Woudenberg E1 op het programma. Deze wedstrijd is eerder afgelast wegens een bevroren veld. Voor de verandering spelen we vandaag ook op gras, wat ons toch minder ligt dan het spelen op kunstgras. Helemaal omdat het al een aantal dagen droog is en het veld dan ook erg stroef is. Woudenberg E1, een tegenstander die we inmiddels goed kennen, want we hebben er twee keer eerder tegen gespeeld dit seizoen. In het begin van het seizoen voor de beker 4-6 gewonnen en een paar weken geleden voor de competitie 5-5. Gezien de stand een wedstrijd die we eigenlijk moeten winnen en bij winst zou dat betekenen dat we knap 4e staan. Mark is er wederom niet bij, maar houdt het natuurlijk allemaal bij en zaterdag is hij er weer!

DOVO begint in de volgende opstelling: Rick – Robert, Ryan, Ramon – Léon, Chafik, Daniël. Wissels zijn: Mika, Noah en Lars. Al snel word duidelijk dat DOVO de betere is in deze wedstrijd en dat overwicht word al snel uitgedrukt in een doelpunt. Net zoals afgelopen zaterdag komen we snel op voorsprong en dat is toch lekker voor de jongens. Léon gaat goed door op rechts, stuurt Chafik weg en die zet met een goede actie Daniël voor een leeg doel… 1-0! Het is belangrijk om na een goed begin scherp te blijven en door te gaan, maar dat gebeurt helaas niet. Niet scherp verdedigen zorgt ervoor dat de spits van Woudenberg makkelijk kan schieten en twee minuten na de openingstreffer van DOVO staat het alweer gelijk. Goed om te zien is dat DOVO na de tegentreffer het weer oppakt en weer lekker gaat voetballen. Dit resulteert in een aantal kansen voor DOVO, maar nu ontbreekt het aan de scherpte om de kansen af te maken. Iets wat eigenlijk de hele wedstrijd voortduurde. Toch valt na een kwartier voetballen de verdiende treffer voor DOVO. Rick met een goede uittrap, Daniël verlengt goed op Chafik en één-op-één met de keeper maakt hij dit goed af… 2-1! Direct daarna word er gewisseld, Ryan, Robert en Chafik komen naar de kant en worden vervangen door Mika, Noah en Lars. Tot aan de rust blijft het spelbeeld hetzelfde, DOVO met de kansen alleen deze worden niet afgemaakt. In de rust wordt duidelijk gemaakt dat het spel prima is, alleen dat er toch nog wel een stapje bovenop kan. Na rust wederom een goed spelend DOVO E2 en na 5 minuten spelen in de tweede helft word de voorsprong vergroot. Léon gaat op rechts goed door, bezorgt de bal bij Lars en deze maakt de 3-1!! DOVO blijft druk zetten en achterin de duels winnen, waardoor Woudenberg er niet uit komt. Daardoor ontstaan er vele mogelijkheden/kansen, maar nogmaals er werd vandaag niet goed afgerond. Veel ballen gaan over, op de keeper, naast. In de 36e minuut de laatste wissels: Ramon, Daniël en Léon naar de kant en Robert, Ryan en Chafik komen weer in het veld. In de 42e minuut Chafik met een goede actie en gaat richting het doel, maar ziet dat Noah er beter voor staat en geeft de bal af, waarna Noah de bal in het doel weet te werken… 4-1!! Daarna verslapt het iets, waarbij er teveel aan aanvallen word gedacht. Toch word het 5-1 door Chafik met zijn tweede van de avond. Vlak voor tijd scoort Woudenberg nog een keer tegen, omdat er niet meer de volledige scherpte is. Begrijpelijk na zo’n wedstrijd, maar toch ook jammer. In de allerlaatste minuut weet Noah toch nog een keer knap met links te scoren, ook zijn tweede van de avond… 6-2!! Na dit doelpunt fluit de scheidsrechter af en boekt DOVO E2 de tweede zege op rij.

Wederom een goede wedstrijd van DOVO E2 dat de eindsprint heeft ingezet naar een mooie 4e plek in deze lastige competitie met alleen E1 teams. Zaterdag alweer de laatste competitiewedstrijd van dit erg leuke en leerzame seizoen. En wat voor een wedstrijd.. uit tegen de blauwen. Hoe mooi zou het zijn om het seizoen af te sluiten tegen de E1 van de blauwe buren. Iedereen nog één wedstrijd alles geven en wie weet met een hele mooie afsluiting!!