DOVO JO11-2

1e klasse 02

6 februari 2016 12:30

Eimers, Jeroen

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen DEV Doorn E1 op het programma. Een tegenstander die we niet onderschatten, maar waar we van moeten kunnen winnen. Zeker na onze eerste twee wedstrijden in deze nieuwe, zwaardere, competitie zijn we erop gebrand om wat te laten zien.

Na de touristische route van Coen komen we aan bij het sportpark van DEV, dat midden het bos ligt. Vandaag is Ramon jarig, maar een kado in de vorm van een overwinning kunnen we hem vandaag helaas niet geven.
De eerste minuten van de wedstrijd zijn we de bovenliggende partij, met veel balbezit en doelpogingen. Echter het lukt ons niet om te scoren en dan sluipt er onzekerheid in de ploeg. We worden slordiger. En dat leidt uiteindelijk tot het eerste tegendoelpunt. Waarna we nog meer tegen onszelf gaan voetballen. In plaats van goed overspelen gaan we weer veel lopen met de bal. Terwijl we van de week nog getraind hebben met de aanvallers op inspelen, kaatsen en wegbewegen. Een ander punt dat vooraf is aangegeven is het verdedigend koppen. Het lijkt soms of wij niet durven te koppen, waar de tweede tegengoal exemplarisch voor is.
Laten we positief blijven. We kunnen goed voetballen (dat hebben we in het verleden genoeg bewezen). We moeten in onszelf blijven geloven en ons gaan aanpassen aan een hoger niveau.

Opstelling: Rick, Ryan, Ramon en Mika. Chafik, Yannick en Leon. De wissels zijn Robert en Noah.
Zoals gezegd beginnen we goed. Goed samenspel en veel doelpogingen. De inzetten van Yannick en Chafik zijn helaas zonder succes.
Ryan en Leon gaan eruit en Robert en Noah komen in het veld. In deze fase wordt DEV wat sterker. Zij voetballen met 4 verdedigers en 2 aanvallers en daar hebben wij het lastig mee, omdat hun backs steeds mee opkomen. En wij raken dan in verwarring wie dan wie moet oppakken. In de 20e minuut scoort DEV de 1 - 0. En niet lang daarna scoort DEV de 2 - 0 uit een corner, omdat niemand van ons zijn hoofd tegen de bal zet.

Wissels tweede helft: Yannick en Ramon gaan eruit en Ryan en Leon komen in het veld. In de tweede helft hetzelfde beeld. We staan onder druk en het is weer aan Rick te danken dat de score nier veel hoger uitvalt. Rick heeft weer geweldig staan keepen vandaag. In de 31e minuut wordt het desondanks toch nog 3 - 0. We proberen nog wat terug te doen via Chafik en Yannick, maar het mag niet baten. De eindstand blijft 3 - 0.