2 - 3

GVVV E1

1e klasse 02

30 januari 2016 8:30

Vandaag staat de derby tegen GVVV E1 op het programma. Naast het feit dat wij als DOVO altijd graag van GVVV willen winnen hebben we ook nog wat goed te maken na vorige week. Als we met dezelfde instelling deze wedstrijd ingaan, dan wacht er weer een verliespartij met grote cijfers.
Maar in de voorbereiding op deze wedstrijd is het eerst flink schrikken als we horen dat Daniel voor langere tijd is uitgeschakeld door een blessure. Dat is een flinke domper. Gelukkig was Daniel wel aanwezig bij de wedstrijd. Grote klasse !
Ook Noah ontbreekt vandaag wegens ziekte. Gelukkig doet Robert uit de E3 vandaag met ons mee. En hij heeft zich knap staande gehouden in een voor ons toch best moeilijke wedstrijd.

Vooraf worden met de jongens de afspraken nog eens doorgenomen. Waarbij het vooral belangrijk is dat bij balbezit tegenstander iedereen zijn mannetje in de gaten houdt. Daar schortte het vorige week aan. Dat ging deze week aanmerkelijk beter. En met name Chafik verdient op dat punt een compliment.

Opstelling: Rick, Ramon, Robert en Mika. Ryan speelt op het middenveld. En in de aanval Yannick en Leon. Chafik staat wissel.
We beginnen niet goed. GVVV is gelijk fel en scherp vanaf de aftrap. En bij de eerste de beste aanval ligt de bal al achter Rick: 0 - 1. Tijd om wakker te worden ! Echter een paar minuten later maakt GVVV de tweede. We blijven onder druk staan en komen niet aan voetballen toe. We hebben moeite met het spel dat GVVV speelt. Ze spelen fysiek en geven ons weinig ruimte. Maar dat is inherent aan de hogere klasse waarin we nu voetballen en daar zullen we in mee moeten gaan. En gaandeweg de wedstrijd komen we iets meer aan voetballen toe. Inmiddels is Chafik in het veld gekomen voor Yannick.
In de 20 minuut doen we eindelijk iets terug. Leon gooit de bal in op Ryan en die weet na een goede actie de bal panklaar te leggen voor Chafik. Chafik rond netjes af: 1 - 2. Leon gaat eruit en Yannick komt erin. Tot aan de rust blijven we het lastig houden, maar komen we iets meer op de helft van de tegenstander. We krijgen nog twee corners, maar zonder resultaat. 1 - 2 is dan ook de ruststand.

We beginnen de tweede helft met Ramon als wissel. Voor hem komt Leon in het veld. Ook na rust nog hetzelfde spelbeeld en in de 35e minuut scoort GVVV de 1 - 3. Kort daarna een schot van Yannick op doel, maar die wordt gestopt door de keeper. Gelukkig hebben wij ook een goede keeper. Rick heeft er vandaag weer ontzettend veel uitgehouden en ons in de wedstrijd gehouden.
We proberen ons terug te knokken in de wedstrijd. In de 40e minuut wordt een poging van Ramon helaas gestopt door de keeper. Niet lang daarna een aanval van ons en Chafik gaat op de keeper af. Deze haalt hem echter onderuit: penalty. Chafik bllijft kalm en maakt de 2 - 3. Kom op ! Op naar de gelijkmaker. We blijven wel aanvallen, maar de echte overtuiging ontbreekt. Helaas blijft de eindstand 2 - 3.

Het is nooit leuk om te verliezen, maar aan deze verliespartij houden we een ander gevoel over dan vorige week. Er was nu in ieder geval inzet en beleving. Dat biedt perspectief  voor de komende wedstrijden.