DOVO JO9-1

1 - 0

Bennekom F1

22 december 2015 9:00

Met de kortste dag net achter ons verzamelden de 9 F1 mannen zich in alle vroegte in Sporthal West voor een toernooi tegen de F1's van DTS, Bennekom en Theole. Zouden ze in de zaal net zo uit de voeten kunnen met de bal als op het gras?

Het duurde even voordat daar antwoord op kwam: Theole zou het toernooi aftrappen maar was helaas niet aanwezig. Nadat het wedstrijdschema was aangepast - ieder team speelt 'uit' en 'thuis' - trapten Bennekom en DTS het toernooi af. Na een spannende 2 - 2 mochten onze jongens eindelijk aan de bak tegen Bennekom.

Was wel even wennen met de kleine ruimtes in het veld, de lichte bal en nét even andere spelregels. Na een snel doelpunt van Fons, maakte Bennekom net zo snel de 1-1. DOVO nam het heft weer in handen doordat Bengt de 2-1 scoorde. De uitblinker van Bennekom wist er net voor tijd al slalommend 2-2 van te maken. Een mooi begin van het toernooi.

DOVO mocht na deze 20 minuten meteen door tegen DTS. Enthousiast gingen ze weer van start. En dat resulteerde in een mooi resultaat: een doelpunt van zowel Dustin als Bengt zorgde ervoor dat de winst naar DOVO ging. DTS wist namelijk maar 1x te scoren. Marijn hield alle andere schoten tegen!

Na 40 minuten werd er nóg een wedstrijd aan vast geplakt. En wie dacht dat onze jongens eerst aan het zuurstof moesten, had het mis. Bennekom probeerde van alles maar omdat Tobi, Anas, Samuel en Dustin zoveel druk op hun directe tegenstanders zetten, vlogen de doelpunten van Bengt, Fons en Thomas 2x, de keeper van Bennekom om zijn oren. Met 4-0 op het scorebord floot de scheids de wedstrijd af. Pffffttt, na 60 minuten achter elkaar spelen (en waarin de fans geen koffie konden halen, omdat ze het team aan het aanmoedigen waren) hadden ze even rust.....Rust om even te drinken, te eten (jawel Jan) én koffie te halen!

Fris en fruitig stonden de jongens vervolgens weer in het veld tegen DTS. De laatste wedstrijd van het toernooi. Lang bleef de 0-0 zichtbaar op het scorebord. Jesse deed een paar mooie doelpogingen, maar het was Bengt die met een achterwaartse kopbal de keeper wist te verrassen: 1-0 voor DOVO. De ploeg kreeg de smaak weer te pakken en voerde de druk steeds verder op. Na een mooie voorzet van Samuel kon Bengt de 2-0 maken. Daarna werd het nog even spannend toen DTS een tegengoal maakte. Maar DOVO wist deze wedstrijd 2-1 af te sluiten en daarmee toernooiwinnaar te worden.

Het was een leuk toernooi -zeker ook om naar te kijken! - waarin de drie ploegen aan elkaar gewaagd waren. Over en weer waren er mooie passes, kansen én gemiste kansen (de goals hebben hier en daar een nieuw  likje verf nodig ;-)) en  alle spelers hadden een tomeloze inzet.
Jullie kunnen trots op jullie zelf zijn mannen!!!

Na afloop werd er nog gestreden voor de penaltybokaal. Een hele spannende afvalrace waarin zowel Marijn als Samuel fier hun mannetje stonden. Samuel die op het laatst in een 1 op 1 situatie maar moest blijven scoren om de bokaal te winnen en Marijn die moest proberen om zijn doel schoon te houden. Na een paar missers van zowel Samuel als zijn DTS-tegenstander was het uiteindelijk Samuel die aan het langste eind trok en de penaltybokaal binnen sleepte. Goed gedaan en gefeliciteerd Samuel!

En zo ging de F1 met 2 bekers in de tas vrolijk de feestdagen tegemoet...