Woord vooraf

We speelden afgelopen zaterdag 12-12-2015 een oefenwedstrijd tegen DOVO E3.

Ze zijn 2e jaars E, en ze zijn onlangs kampioen geworden in de 4e klasse.

In de beker zijn ze ook door, dus gewoon een goede ploeg.

In de competitie hebben ze maar liefst 91 doelpunten voor, en 23 doelpunten tegen gehad in 10 wedstrijden.

Dat wil dus zeggen dat ze vrij gemakkelijk scoren, maar het wel mogelijk is om een doelpunt bij hun te maken.

Bij ons was iedereen fit, we speelden op gras.
We speelden met de groene shirts.

De scheidsrechter was Sam van Schuppen.

De wedstrijd

Wij begonnen de wedstrijd uitstekend, en in de eerste minuut gaf Laurens een goede assist op Sami, die van afstand de 1-0 binnenschoot.

In de 4e minuut kwam er weer een goede pass van Laurens en was het wederom Sami die dit keer Noah, de keeper van de E3 goed omspeelde en fraai raakschoot 2-0.

De eerste 9 minuten waren helemaal van ons.

In de 10e minuut werd het 2-1, mooi doelpunt speler DOVO E3, over Derek heen geschoten.

In de 12e minuut grote kans E4 net naast.

13e minuut in de wissel Christiaan en Sami.

In de 15e minuut kans E3 net naast.

In de 19e minuut werd de paal geraakt bij Derek.

In de 19e minuut valt ook de 2-2.

In de 20e minuut lopen spelers van ons uit hun positie, en wordt het 2-3, bijna identiek als de 2-2.

In de 21e minuut mooie corner van Sil via het hoofd speler E3 bij Jens, die mooi de 3-3 inschiet.

In de 23e minuut kansje E3.

In de 24e minuut mooie voorzet Laurens kopbal Jens, mist helaas snelheid en richting.

In de 25e minuut toch nog de verdiende voorsprong E4, via goede combinatie Daan, Jens, Sil en weer Jens die de 4-3 binnentikt.

Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft begon de E3 zoals wij in de eerste helft begonnen.

Hieronder de minuten en mogelijkheden.

27e minuut paal geraakt door E3 bij Derek.

28e minuut kans E3 redding Derek

28e minuut kans E3, redding Derek.

29e minuut lat geraakt boven Derek.

29e minuut draaibal over Derek 4-4.

31e minuut kopbal Christiaan naast.

31e minuut schot E4, goede redding Noah.

33e minuut schot E3 naast.

34e minuut schot E4 over de goal E3.

34e minuut goede combinatie E4, goede redding Noah.

35e minuut schot E4 goede redding Noah.

36e minuut mooie wegdraaiende bal E4 4-5.

41e minuut goede combinatie E3 door onze verdediging, mooie goal 4-6.

42e minuut schot E3 naast.

43e minuut schot E3 over.

44e minuut schot E4 naast.

45e minuut Sil gaat goed door tot achterlijn, goede voorzet op Laurens, mooie goal, 5-6.

46e minuut redding Derek na schot E3.

48e minuut schot E3 naast.

48e minuut schot E3, redding Derek.

49e minuut schot E3 vangbal Derek.

49e minuut goede combinatie E3 goed doelpunt 5-7.

50e minuut twee schoten E3 2x redding Derek.

Conclusie

Na bestudering van de camerabeelden, blijkt dus dat we gewoon weer goed gevoetbald hebben, en weer veel kansen creëerden.

In de eerste 9 minuten hebben we echt heel goed voetbal gespeeld kwamen we zelfs op 2-0 en kwam de E3 er niet aan te pas.

Toen Christiaan en Sami in de wissel gingen was de organisatie toch een beetje zoek en kregen we een paar onnodige doelpunten tegen.

Toch rechtte de E3 weer hun rug en gingen we toch met een verdiende voorsprong de rust in.

De tweede helft begonnen we te slap en kwamen we zelfs 4-6 achter.

We bleven wel knokken met een kleine nederlaag 5-7 afsluitend.

We moeten niet vergeten dat we tegen 2e jaars gespeeld hebben, en gewoon goed partij geboden hebben.

Ze hebben gewoon iets slimmer gespeeld, door veel boogballen over Derek te spelen.

Maar wij waren technisch en in de combinaties de betere.

Als we tot het einde aan toe de driehoekjes gespeeld zouden hebben hadden we kunnen winnen.

De uitslag is echter terecht zeker ook gezien het aantal kansen wat de E3 gehad heeft  in de tweede helft.

Het was voor ons weer een leerzame wedstrijd.