Abcoude O10-1

Onder 10 06

7 november 2015 14:45

Nils Zwanink

Zaterdag begon voor DOVO O10-1 de tweede fase. Alle teams stonden weer op 0 en gingen met frisse moed weer het veld in. Onze eerste tegenstander was Abcoude O10-1. Omdat de nieuwe fase pas laat bekend was speelden we op het vreemde tijdstip van 14.45 uur. Voor de jongens was dit ook even wennen. Zo lang wachten voordat je eindelijk mag voetballen waren ze niet gewend. Het eerste begon nog eerder....We speelden thuis en gelukkig wilde Nils Zwanink onze wedstrijd fluiten (KLASSE NILS).

De wedstrijd:

De jongens hadden er vanaf het begin veel zin in en begonnen sterk aan de wedstrijd.  De tegenstander begon echter ook goed, zodoende ging het mooi gelijk op. Abcoude speelde met veel beweging waar we het in het begin best lastig mee hadden. De inzet was vandaag absoluut geweldig. De tegenstander was fysiek sterk maar we lieten ons niet aan de kant duwen. Met goed spel kwamen we via een prachtige kopgoal op 1-0 voor. Abcoude drong aan en ging op zoek naar de 1-1. Onze verdediging stond echter als een huis. Via een snelle uitbraak kwamen we ook op 2-0 voor. Na een prachtige aanval scoorden we bijna de 3-0. Helaas raakte onze speler de bal net niet lekker. Abcoude knalde de bal naar voren en de serke spits van hun scoorde uit het niets de 2-1. Kleine domper maar met 2-1 de rust in. In de rust de jongens de complimenten gegeven. Ze speelden goed en knokten voor de bal. Vooral het met z'n allen voor elkaar werken ging vandaag weer super. Zo doorgaan dan zouden we er vast nog wel 1 of 2 scoren.
Tweede helft begon goed. We kwamen met 3-1 voor maar ook Abcoude bleef gevaarlijk. Onze keeper stond weer geweldig te keepen en ook bracht de lat 2 of 3 x redding.... De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Beide teams scoorden nog 1 x en zo kwam de 4-2 eindstand op het bord.

Prima begin en een knappe overwinning van onze boys!