4 - 1

CDW E2

2e klasse 15

5 december 2015 8:30

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen CDW E2 op het programma. Maar het is vandaag ook 5 december, Sinterklaas. Vol verwachting klopt onze hart. Maar gelukkig niemand in Spanje, iedereen is aanwezig in de kleedkamer. Schijnbaar allemaal zoet geweest dit jaar. Er wacht ons in de kleedkamer wel een surprise. In de kledingtas zit namelijk voor iedereen een chocoladeletter. Een mooie sfeeractie. Dit keer niet van DOVO D-Side, maar van Manon, Myra, Karin en Petra.
Maar in het veld hebben de jongens ook een surprise voor ons. Ze spelen namelijk in de tweede helft een fantastische wedstrijd. We zien strijd, inzet, samenspel en mooie goals. Deze tweede helft was onze beste van dit seizoen en moet de maatstaf zijn voor alle volgende wedstrijden. We hebben laten zien dat we het kunnen. We hebben trots staan kijken langs de kant. Dit was genieten.

Opstelling: Rick, Ramon, Ryan en Mika. Chafik, Daniel en Leon. In de beginfase van de wedstrijd gaat het gelijk op met kansen over en weer. Zo heeft Chafik een aantal kansen, maar helaas zonder succes. Ook CDW heeft kansen, maar Rick staat weer goed te keepen en biedt redding.
Wissels: Yannick en Noah komen erin voor Chafik en Leon. Kort na de wissels komt CDW op 0 - 1. We krijgen kansen via Yannick, maar ook nu nog zonder succes. Dat verandert in de 24e minuut. Ryan onderschept de bal en loopt naar voren. Vervolgens past hij Yannick in. Die geeft een assist op Daniel en die rondt het netjes af: 1 - 1. Dit is ook de ruststand.

Wissels: Chafik en Leon komen in het veld voor Daniel en Ramon. Normaal gesproken is de tweede helft bij ons minder, maar gelukkig nu niet. Leon komt een aantal keren goed op aan de rechterkant. Zijn voorzetten op respectievelijk Chafik en Noah blijven nog zonder succes. We blijven strijd leveren. Mooi om te zien die wil om te winnen. We worden ook sterker en het is wachten op een doelpunt. We hebben veel doelpogingen. Maar de schoten van Yannick, Leon, Chafik en Noah worden gepareerd door de keeper.
Wissels: Ryan en Mika gaan eruit en Daniel en Ramon komen in het veld. In de 41e minuut worden we beloond. Een corner van Daniel wordt in de rebound via een prachtige volley omgezet tot doelpunt door Chafik: 2 - 1. Niet lang daarna, in de 45e minuut, maakt Chafik de 3 - 1. Een mooi doelpunt vanaf de achterlijn. In de 50e minuut hebben we nog kansen via Leon (keeper) en Daniel (paal). In de 52e minuut bepaalt Yannick de eindstand op 4 - 1. Verdiend !

Zoals gezegd was het genieten om naar het spel in de tweede helft te kijken. We hebben namelijk nu al een paar wedstrijden gehad waarin we het in de tweede helft lieten liggen. Dan is het nu mooi om te zien dat iedereen zich het snot voor de ogen wilde werken om de overwinning eruit te slepen. Met en voor elkaar. Zonder gemor verdedigende taken uitvoeren. En als beloning prachtige doelpunten en de 3 punten. Laten we dit vasthouden, want volgende week wacht VRC E1 voor de beker.