1 - 2

DEV Doorn E1

2e klasse 15

14 november 2015 8:30

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen DEV Doorn E1 op het programma. Als we naar hun resultaten kijken, dan schatten we ze in als gelijkwaardig aan ons. En wij hebben nog wat recht te zetten na vorige week. En dat hebben we dan ook zeker gedaan. Zeker in de eerste helft hebben we mooi combinatie voetbal laten zien. Voetbal zoals wij het graag willen zien. Ook omdat DEV Doorn een nogal verdedigende opstelling had moet je niet individueel 6 man voorbij willen. Simpel voetballen en de combinaties zoeken. Het klinkt gek als je uiteindelijk verliest, maar op basis van het vertoonde spel kunnen we tevreden zijn. We hadden vandaag alleen wat meer moeite met het scoren dan normaal. En je ziet bijna elke wedstrijd terugkomen dat we last hebben van de onbalans in onze selectie qua aanvallers en verdedigers.

Opstelling: Rick, Ryan, Leon en Mika. Aanval: Daniel, Yannick en Noah. Chafik en Ramon staan wissel. Zoals gezegd spelen we de eerste helft goed voetbal. Het spel vindt grotendeels plaats op de helft van de tegenstander. Dit resulteert in een kans voor Daniel, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Niet lang daarna gaat een inzet van Yannick naast.
Wissels: Leon en Mika gaan eruit voor Chafik en Ramon.  We blijven doorgaan met aanvallen. Een schot van Yannick wordt gered door de keeper. Even later moet Rick twee keer goed redding bieden. Hierdoor blijft de 0 - 0 op het bord staan bij rust.

In de rust wordt aan de jongens benadrukt dat het op zich goed gaat. Maar dat we wel ons taken goed moeten blijven uitvoeren. En dat we simpel moeten blijven voetballen.
Wissels: Noah en Daniel gaan eruit voor Leon en Mika.

In de 26e minuut onderschept Ryan de bal en geeft direct een mooie assist op Yannick. Die zorgt voor de 1 - 0. Helaas lukt het niet om de voorsprong uit te bouwen. We hebben wel een aantal kansen daartoe, via Yannick en Leon, maar de bal wil er niet in. En dan zul je altijd zien dat de tegenstander dan wel scoort. In de 35e minuut tekent DEV Doorn voor de 1 - 1.
Wissels: Ryan en Yannick gaan eruit en Daniel en Noah komen erin. Dit is een fase waarin DEV Doorn sterker wordt. Zowel Daniel als Noah proberen nog wat terug te dien, maar hun schoten gaan naast. In de 44e minuut is het DEV Doorn die de stand uit een corner op 1 - 2 brengt.
In de slotfase wordt twee keer een schot van Chafik gepareerd door de keeper. En we verzuimen nog een grote kans te verzilveren.