DOVO E2 wint met 2 - 10 uit bij Hooglanderveen E5

2 - 10

DOVO JO11-2

2e klasse 15

7 november 2015 9:30

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen Hooglanderveen E5 op het programma. Zij staan onderaan en hebben 57 doelpunten tegen en 6 voor. Dus onderschatting ligt op de loer. We hebben de jongens vooraf gewaarschuwd om het niet te makkelijk op te vatten. Tegen zo'n tegenstander moet je je eigen spel spelen en niet meegaan in, met alle respect, hun niveau. Maar wij gingen juist wel mee in hun niveau. We kunnen erg goed voetballen, maar vandaag was daar zeker in de eerste helft niets van terug te zien. Alle dingen waar we op trainen (goed passen, positiespel, omschakeling, je mannetje in de gaten houden) waren niet terug te zien in deze wedstrijd. De uitslag mag dan misschien een hoop verbloemen, maar het was niet goed. In de tweede helft ging het gelukkig iets beter, maar hield het ook niet over. Ook toen liepen er bijvoorbeeld jongens niet op hun eigen posities. En werd er vaak nog voor de moeilijke oplossing gekozen.

Opstelling: Rick, Ramon, Mika. Yannick, Daniel en Leon. Noah en Chafik zijn wissel. We beginnen met twee corners. Bij beiden is Ramon betrokken, maar zijn pogingen zijn helaas niet doeltreffend. Dat is Yannick even later wel. In de 6e minuut maakt hij uit de rebound de 0 - 1. Even later schiet Yannick de bal naast na een solo.
In de 15e minuut worden Leon en Mika gewisseld voor Chafik en Noah. Kort hierna gaat een schot van Daniel helaas naast. In de 20e minuut bediend Daniel met een mooie steekpass Yannick: 0 - 2. Een minuut later is het Noah die de voorzet geeft op Yannick en die tekent voor de 0 - 3. Hierna laten wij Hooglanderveen wat terugdoen. In eerste instantie weet Rick nog redding te bieden, maar uit de rebound scoort Hooglanderveen de 1 - 3. En kort daarna de 2 - 3. Voor rust maakt Noah de 2 - 4 op aangeven van Yannick.
In de rust aangegeven aan de jongens dat we niet tevreden zijn (zij zelf gelukkig ook niet) en wat er beter moet. En in, zoals gezegd, de tweede helft ging het iets beter. Yannick en Ramon worden gewisseld voor Leon en Mika.
Ook na rust gaan we door met scoren. In de 27e minuut volgt er een combinatie tussen Chafik en Daniel, die uiteindelijk wordt afgerond door Leon: 2 - 5. In de 30e minuut neemt Chafik een corner kort met Mika. Als Chafik de bal terugkrijgt, dan belandt zijn voorzet in het doel: 2 - 6. Hierna hebben Daniel en Noah nog kansen, maar helaas zonder succes. In de 35e minuut scoort Chafik de 2 - 7 op aangeven van Leon.
Wissels: Ryan en Daniel gaan eruit en worden vervangen door Yannick en Ramon. In de 40e minuut scoort Noah via een mooi afstandschot de 2 - 8. En in de slotfase scoort Yannick nog twee keer waardoor de eindstand komt op 2 - 10.

Volgende week wacht DEV Doorn E1. Dan is het tijd voor revanche op onszelf.