3 - 3

Valleivogels E1

2e klasse 15

31 oktober 2015 8:30

Eindelijk, na twee weken zonder officiële wedstrijd mogen we weer aan de bak. En vandaag staat een hele belangrijke wedstrijd op het programma in de strijd om het kampioenschap. Tegen concurrent Valleivogels E1 willen we winnen en ieder geval niet verliezen om aansluiting te houden.
De omstandigheden zijn in ieder geval ideaal voor een mooie pot voetbal: we spelen op gras, het is niet koud en er staat een lekker zonnetje.

Helaas blijkt na een goede eerste 10 minuten dat het een wedstrijd met twee gezichten wordt. De eerste 10 minuten spelen we prima voetbal. We spelen de bal goed rond, we hebben oog voor elkaar en taken worden uitgevoerd zoals vooraf afgesproken. In die tijd scoren we dan ook 3 keer. Net als wij denken dat dit een mooie ochtend gaat worden, slaat het echter om. Valleivogels is wakker geworden en gaat fysieker spelen. En zoals wel vaker raken wij daarvan in de war. Er sluipt angst in de ploeg. We proberen niet meer de simpele oplossingen te zoeken en voetballend uit de duels te blijven. Taken worden niet meer uitgevoerd. En sommige jongens lijken het wel best te vinden. Wandelen over het veld, geen volledige inzet meer. Frustrerend, omdat we deze wedstrijd best hadden kunnen winnen. Nu overheerst toch het gevoel dat we verloren hebben, ook al speel je gelijk.

We beginnen met de volgende opstelling: Rick, Leon, Ryan en Mika. Noah, Yannick en Chafik. Daniel en Ramon staan wissel.
Al snel, in de 2e minuut, opent Yannick de score na een assist van Chafik. Twee minuten later zorgt Chafik voor de 2 - 0. Weer twee minuten later maakt Noah een assist van Ryan netjes af: 3 - 0. Vervolgens raakt Chafik daarna nog de paal en gaat een ander schot naast.
Wissels: Ryan en Yannick gaan eruit en Ramon en Daniel komen in het veld. In de 19e minuut komt Valleivogels op 3 - 1. Voor de rust wordt een inzet van Chafik helaas van de lijn gehaald. Valleivogels wordt sterker in is zoals gezegd fysieker gaan spelen.

Wissels in de rust: Mika en Noah voor Ryan en Yannick. Al snel na rust komt Valleivogels terug tot 3 - 2 uit een corner. We komen steeds meer onder druk te staan. Chafik en Leon worden gewisseld voor Mika en Noah. De druk van Valleivogels resulteert in de 35e minuut uiteindelijk in de gelijkmaker.
We proberen nog wat terug te doen. Zo raakt Daniel een keer de paal en kopt Ramon rakelings naast uit een corner. Helaas lukt het niet om de winnende te maken. Maar gelukkig scoort Valleivogels ook niet en blijft het na een hectische slotfase bij 3 - 3.