1 - 6

DOVO JO11-2

2e klasse 15

3 oktober 2015 9:30

Vandaag staat de competitie wedstrijd tegen Cobu Boys in Amersfoort op het programma. Cobu Boys is voor de meesten van ons een onbekende club. Vooral de naam intrigeert. Het blijkt dat die te maken heeft met de buurt waarin ten tijde van de oprichting van de club werd gespeeld: Coninkstraat Buurt (afgekort dus Cobu Boys). De club is trouwens opgericht in 1946.

Omdat ons veld vooraf bezet is doen we onze warming up op de prachtige grasmat van het hoofdveld. Gek genoeg kunnen niet alle spelertjes dit waarderen, zo gewend zijn ze dus al aan kunstgras. Opstelling: Rick, Mika (linksback), Ryan (centraal) en Ramon rechtsback. Daniel (linksbuiten), Yannick (spits) en Noah rechtsbuiten. Chafik en Leon staan wissel.

Op zich spelen we in de eerste helft nog niet eens zo slecht. Maar zowel in de verdediging als in de aanval kan het beter. Achterin kan het positioneel wat beter, zodat we onszelf wat minder in de problemen brengen. Help elkaar en geef rugdekking aan elkaar. Voorin vergeten we de kansen af te maken. Want kansen hebben we wel via mooie aanvallen via Noah en Daniel. Ook hebben we aantal corners waarbij we verzuimen om er een hoofd tegenaan te zetten.

Wissels: Yannick en Ramon gaan eruit. Chafik en Leon komen erin.
Wat gebeurt er vaak als je zelf de kansen niet benut: dan valt de goal juist aan de andere kant. En dat is wat er gebeurd in de 15e minuut: 1 - 0. Niet echt aan afspiegeling van de verhoudingen. Nu is het zaak voor ons om ons weer te herpakken. En dat doen we. Na drie corners is het Noah die scoort in de 23e minuut op aangeven van Daniel: 1 - 1. En nu doorrrr.
In de rust krijgen de jongens aanwijzingen over wat beter kan. Dat gaat over de eerder genoemde zaken verdedigend. En dat we ons moeten gaan belonen met doelpunten.

Wissels: Chafik en Daniel. Yannick en Ramon komen erin.
Na de rust pakken we het op en laten we bij vlagen prachtig voetbal zien. Met aanvallen uit het boekje. Eerst lijkt Noah te scoren, maar helaas hij raakt het zijnet. Daarna schiet Leon helaas net naast.
In de 35e minuut kopt Ramon de bal hard tegen het net vanuit een corner van Leon. We kunnen dus wel koppen..
In de 45e minuut scoort Yannick de 1 - 3 uit een voorzet van Leon.
Wissels: Mika en Noah gaan eruit. Chafik (linksbuiten) en Daniel (linksback) komen erin.

We zijn de bovenliggende partij en vanaf nu gaat het hard met de doelpunten. In de 46e minuut krijgt Yannick de bal van Leon en Yannick scoort de 1 - 4. Even later spat een keihard schot van Yannick op de lat. In de 49e minuut verstuurd Leon een prachtige voorzet vanaf rechts en Yannick rond die op fenomenale wijze af: 1 - 5. In de 50e minuut begint Daniel aan een mooie rush van achteruit en zijn voorzet wordt door Leon benut: 1 - 6. Dat is ook de eindstand.

Zeker in de tweede helft hebben we mooie dingen laten zien. En ook verdedigend stond het veel beter in de tweede helft. Op naar volgende week, dan wacht SVF E1.

Voor degenen die deze eindstand niet kunnen rijmen met wat er op voetbal.nl staat (5 - 1). Dat komt doordat de scheidsrechter een verkeerde uitslag had doorgegeven. Cobu Boys heeft ons verzekerd dit maandag te corrigeren. Dat houden we natuurlijk in de gaten. En dat in de week van de scheidsrechter..