DOVO F1 weer op de goede weg terug: 5 -3 winst op UVV F1

5 - 3

UVV F1

1e klasse 11

26 september 2015 9:30

Na de verloren wedstrijd tegen koploper Hooglanderveen vorige week, stond vandaag een wedstrijd tegen de oude club van Marco van Basten, UVV, op het programma. Deze keer stonden alle seinen op groen: het was heerlijk voetbalweer, er zou op echt gras worden gespeeld én tijdens de uitleg in de kleedkamers stonden alle neuzen dezelfde kant op => naar het whiteboard van Jan. Met de boodschap om vooral meteen druk te gaan zetten, gingen de mannen het veld op.

Maar blijkbaar hadden ook de mannen van UVV dezelfde instructie gekregen, want voordat het spel goed en wel begonnen was lag de bal al in het DOVO-net. Het zou toch niet weer....?!?
Gelukkig herpakten de mannen zich meteen en zetten er nog een tandje bij. En na een paar gevaarlijke uitbraken van de snelle aanvallers van UVV, was het toch DOVO die in de 8ste minuut de gelijkmaker scoorde. Dat beloofde wat voor de verdere wedstrijd!
Beide teams wilden graag voetballen en dat leverde mooie duels op. De counters van UVV bleven gevaarlijk, maar de druk van DOVO werd steeds groter. Na nog een goal voor beide teams gingen de mannen met een 2-2 stand de rust in.

Onder de bezielende leiding van Egbert de Vries begon de tweede helft.

En ook deze keer lag er weer binnen 3 minuten een bal in het net...maar deze keer gelukkig bij UVV! Wat waren de jongens blij (en de toeschouwers ook;-)). De opdracht van Jan werd steeds beter uitgevoerd, waardoor 2 minuten later uit een hoekschop de afvallende bal in de kruising werd gepoeierd 4 -2. Het bleef druk voor het doel van UVV, soms tot ergernis en verdriet van de keeper. Die kon 6 minuten later dan ook niet verhinderen dat een afstandschot van DOVO weer het net in ging: 5 - 2.
Daarna begon DOVO wat rommeliger te spelen. De afstand tussen de linies werd steeds groter en passes kwamen niet aan. Hierdoor kon UVV nog een keer scoren waardoor het uiteindelijk 5-3 werd.

Al met al een wedstrijd waarin de jongens veel plezier hadden en het voor de toeschouwers leuk was om naar te kijken. Goed gedaan mannen!

ps de verslaggever is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in het verhaal ;-)