7 - 3

VRC E2

2e klasse 15

26 september 2015 8:30

Eindelijk mogen we weer voetballen. Vorig weekend hadden we geen wedstrijd en dat is toch vreemd. Maar vandaag roept het gras weer. En dan ook nog eens echt gras.
We spelen voor de competitie tegen VRC E2. Een tegenstander die we goed kennen, omdat we daar vorig seizoen ook tegen gespeeld hebben. Dus weten we dat ze achterin 'girlpower' hebben: de centrale verdediger is een meisje en die speelt altijd vol overgave en is sterk in de duels.

We beginnen vandaag met de volgende opstelling: Rick op doel. Achterste linie: Ramon, Ryan en Mika. Aanval: Noah, Yannick en Chafik. Daniel en Leon staan wissel.
Bij de bespreking vooraf benadrukken we wat we deze keer graag willen zien: o.a. dat de aanvallers bij balverlies inzakken en bij balbezit meer samenspelen. We willen voorkomen dat er bij balverlies veel druk op onze verdedigers komt, doordat we achterin mannetje(s) te kort komen. Het was mooi om te zien dat dat stukken beter ging dan in de vorige wedstrijd. Complimenten daarvoor. Het samenspel kan nog beter, maar gedurende de wedstrijd werd dat ook beter. Wat niet goed ging was het veld breed houden en in eigen positie blijven spelen. Hierdoor werd het veld heel smal en gingen alle ballen de trechter in. Daarnaast zat er weinig rust in ons spel.

We beginnen direct met een grote kans aan de wedstrijd, want al na 3 minuten gaat Yannick alleen op de keeper af, maar zijn inzet gaat helaas net naast. In de 8e minuut neemt Yannick revanche en zorgt hij voor de 1 - 0. Niet veel later, in de 13e minuut, zet Chafik ons op een 2 - 0 voorsprong na een mooie combinatie met Yannick en Noah.
Wissels: Leon vervangt Ramon en gaat rechtsback spelen en Daniel vervangt Yannick in de spits.
Inmiddels begint VRC wat terug te doen. In eerste instantie kan Rick nog redding bieden. Maar in de 16e minuut scoort VRC dan toch de 2 - 1. We proberen wat terug te doen, maar twee doelpogingen van Chafik missen helaas doel. Ook Mika en Daniel proberen het maar helaas ook zonder succes. In de 24e en 25e minuut is Chafik op dreef. Eerst scoort hij na een mooie solo. En even later verschalkt hij de keeper met een mooi lobje. Hierdoor komt de ruststand op 4 - 1.

Bij rust lijkt er danook weinig aan de hand. Gewoon zo doorgaan. Wel kan het eerder genoemde samenspel wat beter. Maar verder lijkt er geen vuiltje aan de lucht.
Wissels: Ramon gaat op de plek van Ryan spelen. En Yannick vervangt Chafik. Noah gaat rechtsback spelen en Leon weer rechtsbuiten.
Na rust blijven we aanvallen. Dat resulteert uiteindelijk in de 5 - 1, nadat Yannick de bal van een flinke afstand de kruising in jaagt. Daarna komen wij in een mindere fase. VRC doet wat terug en komt binnen korte tijd op 5 - 2 en 5 - 3. Het zal toch niet...
Wissels: Ryan komt erin en gaat weer centraal spelen. Noah gaat eruit en op zijn plek gaat Ramon spelen. Mika gaat er ook uit en op zijn plek gaat Daniel spelen.
In de slotfase trekken wij het spel weer wat meer naar ons toe. Zo kan uiteindelijk Yannick in de 44e minuut een mooie voorzet van Leon via een kopbal omzetten in de 6 - 3. In de 46e minuut scoort Yannick de 7 - 3. En kort voor tijd bepaald Ryan de eindstand op 8 - 3 via een kopbal na een voorzet van Yannick (Ryan staat nu al op evenveel doelpunten als het vorige hele seizoen !).

Vandaag was er een hoofdrol weggelegd voor onze aanvallers. Maar ook Leon, Noah en Daniel verdienen een compliment. Zoals bekend moeten er gedurende de wedstrijd jongens op een plek spelen die niet hun eigen plek is. Vandaag hebben Leon, Noah en Daniel dat zonder zeuren en met hard werken gedaan !

Waarom staat er i.p.v. de 8 - 3 dan toch 'maar' 7 - 3 als uitslag ? Er is helaas iets misgegaan bij het doorgeven van de uitslag.