3e divisie A

31 oktober 2015 12:45

Westing, S.W.A.J van

competitiewedstrijd

Op deze prachtige zonnige herfstdag vertrok DOVO B1 omstreeks 12.30u met de touringcar richting Drunen, een plaatsje met ongeveer 18.000 inwoners gelegen in het zuiden des lands ergens tussen Waalwijk en ‘s Hertogenbosch. De plaatselijk club RKDVC was vandaag de tegenstander en heeft ongeveer 1100 leden. De B1 van RKDVC heeft 7 punten uit 7 wedstrijden en DOVO B1 3 punten uit 7 wedstrijden. Het was dus een echte 6-punten wedstrijd vandaag voor beide ploegen. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld.

DOVO startte de wedstrijd goed en al in de 1e minuut kreeg DOVO een grote mogelijkheid. Het was Julian Heijmans die doorbrak over links en de bal voortrok. Echter de voorzet was te zacht en de bal werd onderschept.

In de 22e minuut was het wederom DOVO dat een kans creëerde. Tarik El Khoulati vuurde een schot af op doel, echter de keeper kon de bal pareren en DOVO reageerde niet op de afvallende bal.

In de 30e minuut was het ineens wel raak. Kaya Peters stuurde Johan Mandemaker diep weg over rechts. Johan passeerde zijn directe tegenstander, trok naar binnen, kwam 1 tegen 1 met de doelman van RKDVC en scoorde beheerst. Amper 3 minuten later was het wederom DOVO die scoorde. Een afstandsschot van Julian van ongeveer 25 meter trof doel.

Ondanks het overwicht van DOVO, ging er  echter ook nog veel niet goed. Voor elke ploeg is het immers lastig om goed voetbal te spelen als je onderin de competitie draait. Echter goed voetbal telt dan niet. Je wilt dat uiteraard wel, maar het gaat in eerste instantie om punten pakken en overleven. 0-2 was dan ook de russtand.

In de tweede helft had DOVO het erg zwaar. RKDVC deed er nogeens een schepje wilskracht bovenop en DOVO had moeite de bal in de ploeg te houden door veel foutieve keuzes in balbezit. RKDVC werd sterker en sterker. In de 56e minuut besloot de trainer van DOVO er een aanvallende wissel op los te laten. Xander Schut verving Kaya Peters. Echter DOVO kon niet voorkomen dat RKDVC in de 61e minuut dan toch op 1-2 kwam; door een vrije trap.

Echter in de 69e minuut kreeg DOVO dan toch echt de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Xander Schut brak goed door over de zijkant echter helaas werd richting doel de verkeerde keuze gemaakt en was de aanval over. RKDVC rook bloed en DOVO begon te wankelen en een bal werd nog vlak voor de doellijn weggeschoten. RKDVC had inmiddels diverse wissels doorgevoerd om koste wat kost de gelijkmaker te kunnen maken.

Ook DOVO besloot nog eens te wisselen en de moegestreden Johan Mandemaker werd vervangen door Mika Hollander. Amper 2 minuten later was het de naar links uitgeweken Xander Schut die diep werd weggestuurd en alsnog zijn gram haalde. Oog in oog met de keeper schoot hij de bal beheerst binnen. In blessuretijd scoorde RKDVC nog de 2-3 maar dat was te laat. De overwinning voor DOVO was een feit en de blijdschap bij alle spelers en staf was enorm. De eerste stap om uit de degradatiezone te komen is genomen en de 4e wedstrijd op rij zonder nederlaag (oefen, beker en competitie) is een feit. Dat kan alleen maar vertrouwen geven. Echter iedereen weet als geen ander dat ook de komende wedstrijden tegen Emplina en OJC Rosmalen zeer belangrijk zijn om de punten te pakken.

Als laatste ook complimenten voor de goede ontvangst bij RKDVC. De club straalt warmte uit en dat doet mij als trainer en mens veel goed.

Volgende week, op zaterdag 6 november, speelt DOVO B1 wederom een belangrijke 6-punten wedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Emplina in ’s Hertogenbosch. De wedstrijd begint om 14.30uur. Ook dit zal geen makkelijke wedstrijd worden, want Emplina wil natuurlijk koste wat kost van de hatelijke 0 punten af. Wil DOVO B1 wat bereiken, dan zal het de komende weken moeten doorpakken en dat is een mooie uitdaging.