Heek, D.

Zaterdag 12 september moesten we met DOVO 2 afreizen naar het vissersdorp Spakenburg om aan te treden tegen Ijsselmeervogels 2.

Een grote club in het amateurvoetbal, en altijd mooi om op zo’n mooie accommodatie, op het hoofdveld te mogen spelen.

Twee jonge ploegen die het mochten laten zien vandaag. De ‘vogels’ hadden vorige week verloren, dus die wilde graag wat recht zetten, en DOVO had al drie punten op zak, en wilde daaraan een goed vervolg geven.

De aftrap was om 15:00 uur, en vanaf minuut 1 liet DOVO zien dat ze waren gekomen om de punten op te halen.

Goed combinatievoetbal liet DOVO zien, en dat resulteerde in de 5e min. al in de 0-1 voorsprong. Ijsselmeervogels was gelijk wakker, en moest dus ook wat laten zien, en dat gebeurde ook.

De ‘vogels’ gingen ook ten aanval, en lieten zien dat ook zij goed, en leuk konden voetballen.Ook zij kregen wat mogelijkheden, maar toch bleef DOVO de overhand houden.

Na een mooie aanval werd in de 19e min. de 0-2 ingeschoten.Helaas kon er niet lang van genoten worden, want na een onoplettendheid op het middenveld, braken de ‘vogels’ snel door en maakte in de 21e min. de aansluitingstreffer 1-2.

Tot aan de rust bleef het erg spannend, en waren er over en weer nog wat mogelijkheden maar het bleef bij de 1-2.

Vanaf het begin van de tweede helft was te zien dat Ijsselmeervogels ten strijde ging om zo snel mogelijk de gelijkmaker binnen te schieten.Er waren aan hun kant een paar omzettingen gedaan, en dat leek hun goed te doen.DOVO werd wat teruggedrongen, en er moest een aantal keren handelend opgetreden worden om een tegentreffer te voorkomen.Het viel onze verdediging in die fase even niet mee om de aanvallers van de ‘vogels’ te stoppen, maar toen net gedacht werd dat we wat onder de druk uitkwamen, viel toch  in de65e min.de 2-2.

Ook bij DOVO werden er wat wissels toegepast.Vers bloed erin, en maar kijken of er nog wat geforceerd kan worden, om toch nog op voorsprong te komen.

Ijsselmeervogels bleef vol op de aanval spelen, maar ook DOVO verstopte zich niet en kreeg zelfs halverwege de tweede helft nog een 100% kans.

Het einde van de wedstrijd naderde, maar na een ingooi aan de linkerkant, werd de bal slim ingespeeld, en een verwoestend afstandschot bracht in de 87e min. toch de 2-3 op het scorebord.Het mag gezegd worden…….een schitterende goal, waarbij de goalie van de ‘vogels’ kansloos was.Vrij snel na deze treffer, werd vanuit onze kant nog gedacht aan een zuivere strafschop, maar de scheidsrechter wilde er helaas niet in mee.Erg jammer want dat had de genadeklap kunnen zijn.

DOVO dacht de punten binnen te hebben, maar een cliche zegt……….de wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

Ijsselmeervogels zette nog een keer aan, en dat resulteerde in de 92e min. in de gelijkmaker.3-3, wat tevens de eindstand was.

Over het geheel gezien is het gelijkspel denk ik ook een terrechte uitslag.De 1e helft was dit keer grotendeels voor DOVO, en de 2e helft wat meer voor Ijsselmeervogels.

Toch is het zuur, dat je in de blessuretijd, een voorsprong weggeeft, en dat de spelers daar even ‘ziek’ van zijn, dat kan en mag ook.

Ook dit keer kan en mag gezegd worden dat de werklust weer prima was.In ieder geval weer een punt erbij.