Res. Hoofdklasse

10 oktober 2015 11:30

Angevaare, J.E.T.

We mochten zaterdag 10 Oktober aantreden tegen Agon 2 in Mijdrecht.

Om 11:30 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld. En ja, er werd op echt natuurgras gespeeld.Voor veel verenigingen toch lastig, daar tegenwoordig het kunstgras bij veel clubs zijn intrede heeft gedaan.

Aan het weer kon het niet liggen, want het was een prachtige zonnige dag.

En ja, wat moet ik over deze wedstrijd toch weer zeggen.Zoals we inmiddels gewend zijn gingen de ‘rooien’ weer vol op de aanval.Hoog tempo, en vroeg druk zetten, inmiddels het handelsmerk geworden van onze manschappen.De tegenstander werd teruggedrongen op hun helft.In de 12e min. kregen we op de hoek zestien een vrije trap, doordat Erik v.d. Putte werd neergehaald.Een gele kaart voor Argon was een feit.Helaas werd dit buitenkansje niet benut.De bal werd door Gerard Diepeveen iets te hoog gemikt.In de 23e min. werd een corner door Bas Muller net naast gekopt, en in de 36e min. strand een schitterende aanval over 3 a 4 schijven helaas in schoonheid.In de 39e min.schiet Erik v.d. Putte nog voorlangs, en in de 45e min. wordt een inzet van Dani Tanalepy door de keeper gekeerd.

Waar het dus met rust minimaal al 0-2 of 0-3 had moeten staan, werd de kleedkamer opgezocht met een zeer onverdiende 0-0.

De tweede helft werd voortgezet, zoals de eerste helft geeindigd was.DOVO was weer de bovenliggende partij.In de 51e min. werd een, in onze ogen, zuivere penalty niet gegeven.In de 60e min. werd een voorzet van Erik v.d. Putte net naast gekopt door Dani Tanalepy.

Wel moet gezegd worden dat het spel van DOVO kant wat slordiger werd.Het tempo ging er iets uit, en de passes kwamen minder vaak aan.Ondanks dat bleven wij de kansen creeren.In de 73e min. kon de keeper van Argon een schot van Gerard nog naast tikken.Uiteindelijk een zeer teleurstellende 0-0 einduitslag.Wat Argon betreft kan ik kort zijn.Zij lieten aanvallend  weinig zien, en lieten DOVO het spel maken.DOVO heeft geen kans weggegeven, en dat verdiend toch ook een compliment.Het staat gewoon goed bij DOVO, en dat is goed om te zien.

Het spel in de eerste helft was fantastisch, dat mag zeker gezegd worden.Helaas missen we op dit moment even de doelpunten, maar neem van mij aan…………….ook dat gaat weer komen!

De eindconclusie is dan ook. Weer niet verloren, we hebben onszelf tekort gedaan,we scoren nog te weinig, maar als we de ingeslagen weg blijven volgen, gaat het goedkomen.

Zaterdag 17-10-2015 krijgen we Ajax 2 op bezoek op Panhuis in Veenendaal.Een goede ploeg, maar afgelopen seizoen heeft DOVO bewezen ook daar van te kunnen winnen.De thuis- en uitwedstrijd werd toen gewonnen.Laat dat dus een motivatie zijn, om er weer vol voor te gaan.