Verslag Wedstrijd WATERWIJK C1 - DOVO C1 door Martijn

5 september 2015 12:00

Scheidsrechter

Lankreijer, M.W.

Waterwijk C1 – DOVO C1

Het seizoen begon voor ons met een oefenwedstrijd bij DVS’33 in Ermelo. Daar werd met 7-0 gewonnen. In de bekerwedstrijden daarna werd er van UVV, Woudenberg en Zwaluwen met 5-1, 4-0 en 7-0 gewonnen. Maar vandaag moest het echt gaan gebeuren. De eerste competitiewedstrijd tegen Waterwijk C1. We vetrokken om half 10 vanaf het zwembad met een busje en na een uurtje rijden kwamen we aan in Almere.

We begonnen de wedstrijd met in het doel Martijn. De vier verdedigers waren Stef, Simon, Niek en Xander. Shurdeny, Noah en Luuk stonden op het middenveld en de drie aanvallers waren Sam, Jamiqua en Stefan. Op de bank zaten Adil, Rutger, Rick en Dani. Waterwijk mocht aftrappen nadat de scheidsrechter gefloten had. In het eerste kwartier werden er eigenlijk geen echte kansen gecreëerd. De eerste goede mogelijkheid van ons was in de 16e minuut meteen raak. Na een prachtige aanval kwam de bal bij Sam aan de rechterkant. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal. Daar stond Stefan die hem prachtig in de verre kruising afrondde. Een goed begin van de wedstrijd. Het was lekker geweest om met deze voorsprong de rust in te gaan, maar na onnodig balverlies op het middenveld kon Waterwijk counteren en omdat er niet werd ingegrepen, lag in de 35e minuut de 1-1 in het doel. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust. Er werden twee wissels gedaan: Adil kwam erin voor Shurdeny en Rick voor Xander. De wedstrijd werd hervat en na een fout achterin lag tien minuten na rust de 2-1 er al in. Na dit doelpunt zochten we meer de aanval. Simon werd doorgeschoven en daardoor gingen we achterin  1-op-1 spelen. De verdediging van Waterwijk kwam meer onder druk te staan, maar tot echte kansen leidde het niet. Mede door het goede verdedigen van Niek, die de spits van Waterwijk al de hele wedstrijd de baas was, kon Waterwijk niet meer gevaarlijk worden. Rutger kwam er nog in voor Jamiqua, waardoor Adil als spits ging spelen, maar ook dit leverde geen kansen op. We bleven proberen om de gelijkmaker te scoren, maar deze viel niet. De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Waterwijk.

Jammer genoeg beginnen we de competitie met een nederlaag. De volgende wedstrijd is thuis tegen Buitenboys C1. We zijn vastbesloten om deze wedstrijd winnend af te sluiten!