DOVO F1 begint goed en wint met 5 - 1 van Quick AFC 1890 F1

1 - 5

DOVO JO9-1

Groep 1 52

29 augustus 2015 8:30

Wat een verschillende wedstrijden heeft de F1 de afgelopen 3 dagen gespeeld. Stonden de mannen donderdag tijdens de oefenwedstrijd tegen de F1 van Bennekom nog in de stromende regen hard te werken en was het een hele fysieke wedstrijd, vandaag kwam het meer op voetballen aan.  De oefenwedstrijd tegen Bennekom F1 werd overigens wel met 4–3 gewonnen!

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander Quick AFC 1890 had het zonnetje besteld (leuk voor de toeschouwers ;-)) en stond al geroutineerd in te spelen. De vorige keer toen de F1 nog de F4 was gingen we naar huis met 12 doelpunten op zak. Of vandaag ook zoveel doelpunten zouden vallen? Met de helft zouden we ook al tevreden zijn.

Na een korte uitleg van Jan hoe ze zouden gaan spelen, kwamen de mannen rap uit de startblokken. Het spel speelde zich vooral op de helft van de tegenstander af met af en toe een gevaarlijke counter van Quick. De verdedigers moesten dan vol aan de bak, maar presteerden het om samen met Marijn het doel leeg te houden. De druk op Quick werd steeds groter en resulteerde uiteindelijk in twee fraaie doelpunten van DOVO voor rust (0-2).

De tweede helft leek Quick meer vat op het spel van DOVO te krijgen. Onze mannen hadden hier heel even geen antwoord op, zodat Quick een doelpunt scoorde (1–2). Maar door een tactische zet van Jan, hadden we even een derde verdediger op “lijn” staan. Ook door de aanwijzingen van Jan en Ruud werd de druk op de bal alweer snel opgebouwd en verplaatste het spel zich steeds verder van het doel van DOVO. Quick werd teruggedrongen en DOVO zag kans om te scoren: de 1-3 was een feit. DOVO kreeg meer ruimte om te voetballen en ze wisten elkaar steeds beter te vinden. De jongens maakten mooie combinaties én schoten er nog twee doelpunten in (1-5)!! De laatste goal was een wervelende show: Fons geeft hoog voor en Rodeyni hangt in de lucht en schiet de bal bij de 2de paal erin.

Super gedaan jongens!! Vermoedelijk zijn we helemaal klaar om tegen de Blauwen te strijden, maar we moeten niet vergeten om te strijden en mooi te combineren.