DOVO F1 behaalt benauwde overwinning op GVVV F1

2 - 0

GVVV F1

Groep 1 52

5 september 2015 8:30

Vandaag kregen we bezoek van de koploper in de bekergroep 1 nummer 52. De blauwe overburen hadden een iets beter doelsaldo. We mochten in de hoofdkleedkamer en op het hoofdveld voetballen.

Na de gebruikelijke rituelen van omkleden, wedstrijdbespreking en warming-up, begonnen we aan de wedstrijd. We misten vandaag onze linksbuiten, Rodeyni, hij was ziek geworden. Dat was jammer, beterschap gewenst!

GVVV trapte af met droog weer. De aanvallen gingen over en weer, beide teams kregen goede kansen op een doelpunt. DOVO F1 kwam steeds meer aan aanvallen toe, GVVV kwam er soms gevaarlijk uit.

DOVO kreeg best wel kansen, maar de schoten waren naast of niet hard genoeg om de keeper te passeren. DOVO speelde te slordig en we verloren vaker de duels. Tegen het einde van de eerste helft begon het te regenen. In de rust was Jan duidelijk: het kan veel beter, beter passen, beter aannemen, het spel breed houden en duels meer winnen.

We moesten het GVVV moeilijker maken, want eigenlijk maakte GVVV het ons lastig.

DOVO was in de 2de helft ook meer aan de bal, GVVV, met goed keeperswerk, hield DOVO van scoren af.

Marijn had niet zo veel te doen, maar als GVVV dan kwam, was Marijn de baas. Ook de verdedigers Anas, Samuel en Tobi letten goed op. Bengt hielp zowel in de verdediging als in de aanval mee. Dustin, Thomas, Fons en Jesse bleven hun best doen om te gaan scoren.

Nog 5 minuten waren er te spelen en de stand was nog altijd zoals aan het begin: 0-0. Het werd steeds spannender.

Als we maar geen counter tegen zouden krijgen!? Nog minder dan 5 minuten en Thomas kreeg de bal in scoringspositie ….......... ja, goal!!!! De keeper kon er deze keer niet bij en wat waren we blij!

In de laatste minuten scoorde Bengt de 2 - 0, dit zou toch genoeg moeten zijn voor de overwinning!?

De goed leidende arbiter floot af en DOVO was zeer blij.

Zouden we teveel hebben gedacht om van de Blauwen wel even te winnen!? Het was geen mooie pot van ons, denk maar even aan de mooie wedstrijd tegen Quick. Toch tevreden als je op deze manier wint en de koploper wordt in de bekerpoule.

Volgende week oefenen we tegen Desto F1 en deze week kunnen we weer trainen om ons spel weer verder te verbeteren.