1e klasse 11

19 september 2015 10:45

Scheidsrechter

Borgh, L. ter

Op zaterdagochtend vertrokken we richting Amersfoort Noord. Achter de Ikea liggen de velden van Hooglanderveen. Beide zijn gekleurd in het geel blauw. Vorige wedstrijd had Hooglanderveen van de Veense geel blauwe racers gewonnen …....... met maar liefst 9-0.

In de kleedkamer waren we niet onder de indruk, de spelers wisten wel wat ze moesten doen vandaag! De wedstrijd begon en we oogden gelijkwaardig aan elkaar. Hooglanderveen liet hun rappe spits wel flink diep staan. We probeerden ons spel te spelen en dit wisselde tussen slordig en aardig spelen. Toch was het Hooglanderveen die wist te scoren …........... een diepe bal op hun spits, 1-0. Dit wilde DOVO natuurlijk ook en de schrijver had het idee dat DOVO Hooglanderveen wat vast kon zetten. De schrijver zag Hooglanderveen heus wel gevaarlijk worden, die spits en de aanvallers waren tegenstanders om rekening mee te houden. De schrijver meent dat het voor de rust 2-0 werd. Balverlies voorin, achterin te afwachtend naar elkaar en Hooglanderveen pakte die kansen wel.

In de rust wil trainer Jan de spelers voorzien van instructies om beter te gaan spelen. Kom op DOVO, graag een andere 2de helft. Denk aan de wedstrijd tegen AFC Quick 1890 F1 …....... Hoe mooi was jullie spel!? Denk aan de match tegen Bennekom F1, bikkelen en winnen!

Goed, de 2de helft …..... de schrijver heeft een beroerde 2de helft gezien. Hooglanderveen mocht er nog 4 goals bijmaken, DOVO F1 verloor de wedstrijd met 6-0. Logisch, maar ook onnodig. Laten we niet vergeten dat we vorig jaar ook zo'n zeperd hadden tegen Renswoude F1 en daarna speelden we ook weer goede wedstrijden.Dus boys, wat gaan we doen tegen UVV F1!?

Wat de schrijver betreft:

– pass sneller en in elkaars (rode : ) voeten

– maak het je tegenstander eerder lastig, probeer de bal eerder af te pakken (druk zetten)

– neem de bal beter aan, stop en controleer de bal

– kijk of je op jouw positie staat of dat je weer op tijd terug bent

– we maken allemaal fouten, we helpen elkaar na een fout

En de laatste, we zijn een team en werken dus samen. Je voetbalt niet alleen om veel tegenstanders te kunnen passeren, speel meer en sneller over, speel meer samen!

Jullie zijn allemaal goede voetballers, dat hebben wij al eerder gezien. Echt, we horen regelmatig dat jullie een goede ploeg zijn.

Verliezen vinden wij niet leuk, toch? Maar het is ook niet heel erg. In de volgende wedstrijd proberen we ons weer te verbeteren. Soms gaat het moeilijk, maar knokken kunnen we altijd en na de match kun je uitrusten!