4 - 6

DOVO JO11-2

Groep 2 60

29 augustus 2015 10:00

We zijn nu al drie weken in training. We kijken dan ook erg uit naar onze eerste officiële wedstrijd. Een wedstrijd voor het echie.
We spelen vandaag voor de beker tegen Woudenberg E1. De omstandigheden zijn perfect: zonnig weer en niet te warm. Alles is aanwezig voor een mooie pot voetbal.
In de kleedkamer krijgen de jongens uitgelegd wat de afspraken zijn. We spelen met drie aanvallers en drie verdedigers. Bij balbezit willen we dat de vleugelspelers het spel breed houden (hier hebben we ook op getraind). Bij balbezit tegenstander willen we juist dat de aanvallers in zakken. Van daaruit kunnen we dan eventueel druk zetten op de verdedigers van de tegenstander. Ook de verdedigers krijgt opdrachten mee. Zo is het belangrijk dat de twee backs bij balbezit tegenstander naar binnen knijpen om rugdekking te kunnen geven aan de laatste man. Wat we dit seizoen ook meer willen doen is dat Rick niet altijd de lange bal speelt, maar dat hij de backs aanspeelt. Van daaruit kunnen we dan beginnen met de opbouw.
We beginnen wat onwennig aan de wedstrijd. Het is nog een beetje zoeken en Woudenberg neemt het initiatief. Maar al snel komen wij beter in ons spel. In de 8e minuut krijgt Ramon de bal van Rick en Ramon speelt de bal perfect in op Yannick. Die passt op Daniel en onze eerste doelpunt is een feit. In deze fase blijven we de bovenliggende partij. Yannick scoort de 0-2 vanuit een rebound.
Helaas krijgen we kort daarna een doelpunt tegen: 1-2. In de 16e minuut schampt een prachtig schot van Daniel de lat. Moeilijk te zien, maar de bal leek over de achterlijn. Toch blijft het 1-2.
Snel daarna scoort Chafik de 1-3 na een mooie solo. Helaas krijgen we toch kort voor rust nog een doelpunt tegen: 2-3. Dit is ook de ruststand.
Direct vanaf de aftrap na rust scoort Chafik de 2-4. Vanaf dat moment lijkt de wedstrijd gelopen. Maar we laten Woudenberg toch weer terug in de wedstrijd komen. In de 27e en 40e minuut scoort Woudenberg en komen ze terug tot 4-4. En dat is niet nodig, gezien de vele kansen die we creëren. Ook complimenten voor de keeper van Woudenberg, want die houdt veel tegen.
Op dat moment kon de wedstrijd beide kanten op. Gelukkig voor ons begint Woudenberg moe te worden. Daarvan kunnen we profiteren. Allereerst door Noah die ons met een mooi doelpunt op voorsprong zet: 4-5. Daarna bepaalt Daniel, na een assist van Noah, in de 50e minuut de eindstand op 4-6.
Het was een spannende wedstrijd. Waarin we leuke dingen hebben laten zien. Maar waarin we het onszelf ook erg moeilijk hebben gemaakt door de vele kansen die we kregen niet te benutten.
Maar de eerste 3 punten zijn in ieder geval mee naar Veenendaal !