2 - 3

VRC E1

Groep 2 60

12 december 2015 10:00

Vandaag staat de inhaalwedstrijd voor de beker tegen VRC E1 op het programma. Vooraf weten we dat dit een hele goede ploeg is. Zij spelen 1e klasse en staan bovenaan met 29 punten uit 11 wedstrijden. 1e Klasse is het niveau dat wij ook graag willen gaan spelen. Dus dit is een (pittige) testcase. We zullen dus alles moeten geven deze wedstrijd. Zoals we vorige week in de tweede helft hebben gespeeld. En het was prachtig om te zien dat dat gelukt is. Strijd en inzet was er genoeg aan onze kant. We zijn daardoor ook niet weggespeeld en 2 - 3 is een knap resultaat. Iets om trots op te zijn en deze ervaring kunnen we meenemen naar de tweede seizoenshelft !

Opstelling: Rick, Ramon, Ryan en Mika. Yannick, Chafik en Noah. Daniel en Leon zijn reserve. VRC begint de wedstrijd fanatiek en aanvallend. In de 3e minuut gaat een inzet van VRC naast. Drie minuten later is het helaas wel raak: 0 - 1. Kort daarna doen wij iets terug via Yannick, maar zijn schot gaat naast. Er volgt een harde tackle op Chafik en die kan even niet verder spelen. Daniel komt hem vervangen. VRC is de bovenliggende partij en we hebben het lastig. Leon komt in het veld voor Noah. Een combinatie tussen Daniel en Yannick. Helaas gaat het schot naast. We blijven onder druk staan. Gelukkig staat Rick weer fantastisch te keepen. Hij houdt ons in echt in de wedstrijd met zijn reddingen. Kort voor rust wordt het desondanks toch 0 - 2. Dit is ook de ruststand.

Wissels: Yannick en Ryan gaan eruit en Chafik en Noah komen in het veld. Na rust doen we wat terug via Daniel. Zijn schot gaat helaas naast. We worden gedwongen tot verdedigen, maar af en toe zijn we gevaarlijk via uitbraken. Eerst moet Rick nog tweemaal redding bieden in de 35e minuut. Maar in de 40 minuut weet Chafik te ontsnappen en maakt hij de 1 - 2. Belangrijk moment in de wedstrijd.
Wissels: Ramon en Mika gaan eruit en Yannick en Ryan komen in het veld. In de 48e minuut weet Rick in eerste instantie nog redding te bieden, maar in de rebound scoort VRC alsnog de 1 - 3. We zijn af en toe gevaarlijk via een uitbraak. Zo weet Chafik in de 50e minuut een mooie solo af te ronden: 2 - 3. We gaan uit alle macht op zoek naar de gelijkmaker. Maar daarbij is het verdedigend af en toe ook billen knijpen. Maar uiteindelijk blijft de eindstand van 2 - 3 op het bord staan.

Zoals gezegd was het mooi om te zien hoe jullie er individueel en als team voor gevochten hebben. Dan is deze uitslag, ondanks dat we verliezen, toch een knap resultaat.

We trainen nog twee keer en dan zit de eerste seizoenshelft erop. Het is voorbij gevlogen. Het is leuk om te zien hoe we, ondanks de verschillende karaktertjes, steeds meer een team worden en hoe goed we kunnen voetballen. Laten we dat doorzetten in de tweede seizoenshelft.