DOVO E2 wint met 6 - 3 van FC Driebergen E2

6 - 3

FC Driebergen E2

Groep 2 60

21 november 2015 8:30

Vandaag spelen we voor de beker tegen FC Driebergen E2. Het weer helpt niet mee, want het is koud en nat. Voor de wedstrijd is er 1 minuut stilte in verband met de aanslagen in Parijs. Dit gebeurt vandaag bij alle wedstrijd bij DOVO.

Opstelling: Rick, Ramon, Mika en Yannick. Daniel, Chafik en Noah. We beginnen gelijk met aanvallen. Bij veel van deze aanvallen is Chafik betrokken. Allereest via een solo en daarna een schot op doel. Maar in beide situaties kan de keeper nog redding brengen. Dat lukt niet in de 10e minuut want dan weet Chafik te scoren: 1 - 0. Niet lang daarna zet Daniel ons op 2 - 0. In deze fase van de wedstrijd zijn we de bovenliggende partij. De taken worden goed uitgevoerd en er wordt leuk gecombineerd.
Wissels: Ramon en Yannick gaan eruit en Ryan en Leon komen erin.
We blijven druk uitoefenen op het doel van FC Driebergen. Dat resulteert in de 3 - 0 van Noah in de 20e minuut.

Wissels in de rust: Mika en Daniel gaan eruit. Ramon en Yannick komen in het veld. Direct na rust komen we op 4 - 0. Een uittrap van de keeper van FC Driebergen wordt opgevangen door Chafik. Die speelt Yannick in en die maakt af. Niet lang hierna nog een mooie aanval. Leon geeft de bal op Yannick. Die stoomt op aan de rechterkant en geeft hard voor op Chafik. Helaas is zijn inzet te hoog. Dit had een doelpunt verdiend.
Hierna verslappen we en laten we FC Driebergen terugkomen in de wedstrijd. Inzakken, je mannetje in de gaten houden wordt allemaal minder goed uitgevoerd. En dan roepen we de problemen over ons af. FC Driebergen komt dan ook in de 35e minuut op 4 - 1. Daarvoor heeft Rick al een aantal goede reddingen gehad. Chafik gaat eruit en Daniel komt erin. Even later komt Mika erin voor Noah. In de 40e minuut laten we FC Driebergen terugkomen tot 4 - 2. We krijgen nog kansen via Daniel en Yannick, maar hun schoten gaan respectievelijk op de paal of worden gestopt door de keeper. Een paar minuten later kan FC Driebergen zo doorlopen en kunnen ze de 4 - 3 maken. Het zal toch niet ?
Gelukkig maken we even later de 5- 3 via een mooie aanval van Leon, Yannick en Daniel rond af. Vier minuten later bepaalt Leon de eindstand op 6 - 3, via een mooie afstandschot over de keeper.

We hebben in deze wedstrijd weer bij vlagen goed gevoetbald. Mooie aanvallen en doelpunten. Zeker in de eerste helft werden de taken zoals gezegd goed uitgevoerd. Het is dan ook jammer dat we dat in de tweede helft laten versloffen. We zakken niet meer in bij balbezit tegenstander. Gaan moeilijker voetballen. Daardoor helpen we FC Driebergen in het zadel en maken we het onszelf moeilijk. Gelukkig herstelden we ons wat in de slotfase en trekken we alsnog de overwinning over de streep.