3 - 1

Buitenboys E1

Hoofdklasse 03

12 september 2015 9:30

De eerste thuisoverwinning van Dovo E1 is een feit. Dovo speelde met name in de eerste helft met veel inzet. De aanval werd veelvuldig gezocht met van achteruit goed opbouwend spel. De gasten uit Almere wisten hier geen raad mee. Na een aantal aanvallen van Dovo was het dan ook raak Ayrthon scoort de 1-0.  Dovo blijft goed spelen er komen ook diverse kansen. De Buitenboys kunnen het spel van Dovo niet omzetten naar hun eigen spel en beginnen dan ook wat gemeen te voetballen Ayrthon word neergehaald en twee minuten later ook Jasper deze twee verlaten dan ook geblesseerd het veld. Na enige minuten langs de lijn te hebben gelopen kijken ze of ze verder kunnen, en gelukkig zeggen ze alle twee weer te kunnen voetballen. Buitenboys speelt niet slecht en heeft enkele snelle en behendige spelers. Echt gevaarlijk zijn ze voor Maikel niet. De achterhoede van Dovo laat dit dan ook niet gebeuren. Ruststand blijft 1-0. In de tweede helft pakt Buitenboys het anders aan zij krijgen meer grip op de wedstrijd en drukken Dovo bewust of onbewust naar achteren. Maar Tiemen die erg sterk staat te verdedigen komt in balbezit die vervolgens een paar man uitspeelt en een schot op het doel creëert die helaas naast gaat. Ook voor Reinier zit het niet mee een schietkans word gemist. Met weer een aanval met een opbouw van achteruit geeft Ayrthon een hakje op Jasper die de bal vervolgens breed legt op Timo waaruit ook weer een  kans komt. Dovo blijft knokken voor de wedstrijd. Jasper weet dan ook de 2-0 te maken. Voetballend blijft buitenboys ook sterk in de wedstrijd. Maar de 3-0 voor Dovo wordt gemaakt door Jasper. Nog enkele minuten speeltijd en Buitenboys krijgt een vrije trap die word weggewerkt door Stefano maar vervolgens word geblokt door een speler van Buitenboys en zo naast Maikel het doel inrolt 3-1. Al met al een dik verdiende overwinning. Zeker het spel in de eerste helft is goed. Het scoren moet beter maar hier word tijdens de trainingen aan gewerkt.