1e klasse 1

12 september 2015 11:15

Willemsen, J.W.M.

Het G-team van DOVO begon aan een hele nieuwe competitie in de regio oost wat voor ons allen niet bekend was. Allemaal nieuwe teams. Zo ook een nieuwe uitdaging in de eerste klasse niveau A .
Op 12 september stond de wedstrijd tegen Jonge Kracht uit Huissen in Huissen gepland.
Om half tien konden wij naar Huissen vertrekken. Nadat de spelerslijst was ingevuld gingen wij naar de kleedruimte wat bestond uit een unit. Dit zag er wel goed uit. Wij wisten niet wat wij konden verwachten. De jongens uit het team hadden hier veel zin in.
Na het eerste fluitsignaal begon Jonge Kracht te voetballen. DOVO was nog bezig met het aftasten van dit niveau en keken hoever dat wij mee konden. DOVO kwam totaal niet in het spel waardoor Jonge Kracht voetballend in aktie kwam. DOVO kreeg meer grip op de wedstrijd en begon tegen te stribbelen. Het werd een mooie wedstrijd. Er kwamen kansen over en weer. DOVO wist het goal niet te bereiken omdat wij op dat moment geen afmakers in het veld hadden staan. In de 19e minuut kwam Jonge Kracht tot scoren door een uitgespeelde kans. 1-0.
DOVO was nog bezig om dit doelpunt te verwerken, waardoor er in de 20e minuut de 2-0 op het scorebord gezet werd. Het was nog niet gedaan. Jonge Kracht kreeg vleugels en schopte in de 28e minuut in de eerste helft ook de 3-0 binnen. DOVO begon in de tweede helft druk te zetten en zag dat Jonge Kracht problemen met de conditie gingen krijgen. In de 42e minuut was het Tim Versteeg die de score terug bracht naar 3-1. Zo had DOVO nog kansen om de score te verkleinen, maar dit werd niet aangegrepen. Tot ergernis van de spelersgroep scoorde Jonge Kracht in de 59e minuut de 4-1. Dit was ook de einduitslag.