3 - 3

DOVO JO11-2

2e klasse 15

12 september 2015 9:00

Vandaag staat de eerste competitie wedstrijd op het programma. We spelen uit tegen HDS E1. Vandaag hebben we een andere opstelling, want we beginnen met een middenvelder. Hier hebben we deze week op getraind. Noah begint op deze plek. De rest van de opstelling: Ryan, rechtsback, Mika linksback, Daniel linksbuiten, Yannick spits en Leon rechtsbuiten. Ramon en Chafik staan wissel. We beginnen al in de eerste minuut met een schot op doel van Leon, maar de keeper verwerkt dit schot tot corner. Uit de corner kopt Noah naast. Toch hebben we het lastig en spelen we wat onwennig. We komen vaak achterin een mannetje 'tekort'. Vaak is het de rechtsbuiten van HDS die hierdoor vrij komt en gevaarlijk kan worden. Gelukkig houdt Rick ons met goede reddingen in de wedstrijd. Al snel wordt de opstelling gewijzigd en gaan we weer met drie verdedigers spelen. Dat gaat beter en we komen terug in de wedstrijd. Inmiddels zijn Ramon (voor Leon) en Chafik (voor Daniel) in het veld gekomen. In de 16e minuut  komt de bal na een mooie combinatie bij Chafik. Die schiet de bal strak in de kruising: 0 - 1 ! Dit is een sterke fase met een aantal kansen. Alleen komt HDS in de 20e minuut terug: 1 - 1. Maar wij gaan door en in de 22e minuut kopt Ramon de bal binnen uit een corner van Noah: 1 - 2. Vlak voor rust nog een goede en belangrijke redding van Rick. Het blijft hierdoor 1 - 2 bij rust.
In de rust worden onze aanvallers erop gewezen dat ze meer moeten inzakken (zoals vooraf afgesproken). HDS komt namelijk in balbezit met veel mensen naar voren en het gevaar is dat onze verdedigers dan in ondertal komen. Dat moeten we zien te verbeteren in de tweede helft. Helaas verbetert dit niet (genoeg). En gaandeweg de tweede helft glipt de wedstrijd ons uit handen.
In de rust zijn Mika (voor Leon) en Yannick (voor Daniel) gewisseld.
Vlak na rust heeft HDS direct een goede schietkans. Het schot gaat over ons doel. Vervolgens moet Rick weer redding bieden in de 28e minuut. In de 30e minuut komen wij op 1 - 3 dankzij Noah die een voorzet van Daniel in de kruising schiet. In de 32e minuut geeft Chafik de bal voor op Noah, die plaatst een prachtige hakbal helaas op de lat. Die actie had meer verdiend. In de 33e minuut komt HDS terug tot 2 - 3. Dan begint de wedstrijd te kantelen en komen we meer onder druk te staan.
Inmiddels komen Mika (voor Ryan) en Yannick (voor Noah) in het veld. In de 37e minuut raakt een bal van Chafik de lat. HDS blijft doorgaan en zet ons steeds meer onder druk. Uiteindelijk bezwijken we en maakt HDS de gelijkmaker: 3 - 3. In de 45e en 46e minuut doen we nog wat terug via schoten van Daniel en Yannick. Maar helaas zonder resultaat.  Het wordt nog spannend als Rick in de 48e minuut twee keer reddend moeten optreden. Gelukkig fluit de scheidsrechter af net op het moment dat HDS een gevaarlijke kans krijgt uit de rebound.
We spelen gelijk, maar het voelt als verlies. Omdat we deze wedstrijd hadden kunnen, eigenlijk zelfs moeten winnen.