De kop is er af. 1e Oefenwedstrijd SDVB B1/B2 - DOVO B1/B2 2-2 (1-1)

... (schot)
79'

15 augustus 2015 12:15

Zaterdag 15 augustus SDV Barneveld B1/B2 - DOVO B1/B2   UITSLAG: 2-2

DOVO heeft haar eerste wedstrijdje van het seizoen erop zitten. Al in de 2e minuut moest Matthijs van der Laan de bal vlak voor de doellijn ruimen. Een minuut later was het dezelfde Matthijs die een corner genomen door Tarik El Khoulati over het doel van SDVB kopte.... Bij DOVO ontbrak het nog duidelijk aan vastigheden en had veel balverlies. In de 19e minuut kwam SDVB op een 1-0 voorsprong uit een strafschop. Hierna kwam DOVO beter in de wedstrijd. In de 30e minuut scoorde Tarik de 1-1 na een schitterende individuele actie.

Na rust had DOVO meer balbezit en het creëerde enkele grote kansen. Nick van Ojik gaf een schitterende crossbal op de vrijstaande Sander Koevoet. Sander kwam oog in oog met de doelman van SDVB maar de bal werkte even niet mee. In de 70e minuut kwam DOVO dan toch op voorsprong. Het was Johan Mandemaker die heerlijk op dreef was in deze wedstrijd. Zijn schot met buitenkant rechts spatte vol op de lat, maar invaller Julian Heijmans was alert en pikte de afvallende bal op en scoorde. Hierna zakte DOVO weer wat weg en een doelpunt van SDVB werd afgekeurd. Vlak voor tijd kwam SDVB dan toch op 2-2 door een fantastisch afstandsschot. Gezien de gehele wedstrijd was de 2-2 een terechte uitslag. Beide ploegen moeten nog duidelijk werken aan vaste structuren. Gelukkig zullen na dit weekend ook de vakantiegangers snel aansluiten bij beide teams. Echter vandaag hebben alle veldspelers heerlijk wedstrijdritme en voetbalconditie op kunnen doen en dat onder toch wel warme, benauwde weersomstandigheden. Er kon worden teruggekeken op een nuttige wedstrijd en voor trainer Edwin Schotsman was het weer eens een mooi weerzien bij de club waar het voetbal voor hem allemaal begonnen is.

Zaterdag 22 aug. speelt DOVO B1 de eerste poulewedstrijd voor de beker tegen aartsrivaal GVVV B1. De wedstrijd begint om 12.00uur op de Rode zijde van het sportpark Panhuis.