6 - 0

Roda 46 O10-1

Groep 1 14

22 augustus 2015 9:00

Zaterdag 22 augustus was het zover, het voetbalseizoen ging weer beginnen. We begonnen met een bekerwedstrijd, thuis tegen Roda '46 O10. De selectie was compleet op 1 speler na. Gelukkig kwam Sami uit de E4 ons helpen en hadden we 9 spelers aan de start. Vergeleken met het team van afgelopen seizoen (DOVO F1) is er 1 speler vertrokken naar Vitesse en is er een speler vanuit de F2 bijgekomen.

Eerste helft:
We begonnen prima aan de wedstrijd. Waar we vorig jaar nog wel eens de kat uit de boom keken gingen we vandaag meteen lekker fel van start. Het ging redelijk gelijk op waarin wij iets de boventoon hadden. Dit resulteerde nog niet echt in hele grote kansen maar wel veel spelers op de helft van Roda. Achterin stond het als een huis, Roda heeft geen kans gekregen. Na eerst een knal op de paal was het onze nieuwe spits die de wedstrijd openbrak en de 1-0 in het net tikte. De 2-0 ontstond uit een mooie aanval met goede combinaties. De 3-0 kwam vanaf rechts. Onze rechtsachter stoomde op naar voren, tikte de bal precies op tijd naar de rechtsbuiten, die gaf hard en laag voor. Onze linksbuiten was perfect naar binnen gekomen en tikte de bal vlak voor de keeper in de goal. Nog voor de rust werd ook de 4-0 nog gescoord.

RUST
In de rust de jongens even lekker wat laten drinken en de tijd met de trotse ouders gegeven. Daarna ze even bij elkaar geroepen en gezegd dat het erg goed gaat. Vooral het overspelen en elkaar helpen gaat super. Ga zo door!

Tweede helft:
Na de rust blijft het beeld hetzelfde. DOVO speelt op de helft van Roda en geeft weinig weg. 1 x komt Roda er gevaarlijk uit maar met een fantastische sliding wordt een tegengoal voorkomen.
Zelf scoren we nog 2 x. De 5-0 valt uit een corner en de 6-0 volgt na een mooie individuele actie.
Al met al een prima wedstrijd die weer vertrouwen geeft voor een mooi seizoen!

Dinsdag en donderdag weer trainen dan spelen we zaterdag de tweede bekerwedstrijd.