Beker winst tegen de buren, DOVO B1 - GVVV B1 2-1 ( 1-0 )

22 augustus 2015 12:00

Bakkali Yakhlef, F.

ZA. 22-08-2015           DOVO B1 – GVVV B1       2 - 1   (1 – 0)

bekerwedstrijd

Na vorige week geoefend te hebben tegen SDV Barneveld B1, stond vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was rivaal en buurman GVVV B1. Deze onderlinge wedstrijden zijn altijd speciaal en aangezien deze dag ook zomerse temperaturen had met felle zon, werd er veel kracht en energie van de spelers gevraagd.

DOVO startte de wedstrijd goed. In het eerste kwartier werden er al een drietal hoekschoppen genomen door DOVO maar deze leverden allen helaas geen direct gevaar op.  In de 6e min volgde een prachtige diepe steekbal van Tarik op de diepgaande Julian die een-tegen-een met de keeper van GVVV komt. Helaas gaat het schot naast doel, waarbij Julian nog ten val wordt gebracht, maar dit is geen overtreding en dus geen strafschop.

Vlak daarna krijgt GVVV een kans na een lange diepe bal, komt de spits een-op-een met keeper Tim, maar ook deze bal gaat niet in doel. DOVO is gewaarschuwd.

Verder volgt er in de tweede helft nog een heel mooie aanval vanuit een steekpas van Tarik en schiet Kaya een vrije trap over het doel. Vlak voor tijd is het dan toch eindelijk raak. Het is de doorgebroken Julian Heijmans die nu weer oog in oog met de keeper komt en de bal onberispelijk hoog in het doel schiet. Hierna klinkt ook het rustsignaal.

De tweede helft heeft DOVO het de eerste 20 minuten erg zwaar. De controle op het middenveld valt weg en de afstanden tussen de linies worden te groot. De 1-1 hangt in de lucht, maar de trainers Edwin Schotsman en Dick Boon besluiten tijdig te wisselen. DOVO krijgt het heft weer in handen en nog geen drie minuten later is het invaller Menno van Manen die een voorzet van Julian vanaf rechts beheerst vanuit de lucht in de korte hoek schiet bij de tweede paal; 2-0!

Na de 2-0 valt DOVO echter weer weg en het spel van beide ploegen is slordig. De trainers van DOVO besluiten nog maar eens wat wissels door te voeren. Sommigen spelers oogden erg vermoeid en anderen liepen teveel met de bal of gaven te snel op. Echter het spel werd niet beter en vlak voor tijd kopte een vrijstaande speler van GVVV nog raak uit een cornerbal.

Het eindsignaal klonk en de spelers konden op deze zeer warme zomerdag het bloedhete kunstgrasveld verlaten. De overwinning voor DOVO zit in de pocket en was gezien de gehele wedstrijd terecht en vooral tegen de blauwen geeft dit een extra fijn gevoel en zelfvertrouwen. Echter moet DOVO B1 wel beseffen dat er nog heel veel werk aan de winkel is. De foutjes die nu nog gemaakt worden, moeten eruit. In de 3e divisie worden zulke foutjes direct afgestraft.

Scoreverloop:

1 – 0    42e min                       Julian Heijmans

2 – 0    67e min                       Menno van Manen

2 – 1    78e min

Opstelling DOVO:

Tim van de Weerdhof (k), Nick van Ojik, Achraf El Khoulati, Matthijs van der Laan, Tim Lodder (Mathyn van Herk), Delano Lombao, Kaya Peters (Rogier Mennink), Xander Schut (Menno van Manen), Johan Mandemaker (Mika Hollander), Tarik El Khoulati (Matthijs van Manen), Julian Heijmans

Niet gespeeld:           Stefan van Soest (k) (licht geblesseerd)

Niet beschikbaar:      Sander Koevoet (grieperig)

Gele kaarten:            Nick van Ojik (DOVO) en 1x speler GVVV

Rode kaarten:            geen

Uitslagen bekerpoule:

za. 22-08-2015                       DOVO B1 – GVVV B1                          2 – 1

za. 22-08-2015                       Woudenberg B1 – Roda’46 B2            3 – 2