19 september 2015 11:30

Scheidsrechter

Nefkens, G.J.

Zaterdag 19-09-2015 mochten we op sportpark Panhuis de competitiewedstrijd spelen tegen Swift 2 uit Amsterdam.

Het vorige seizoen moesten we met DOVO 2 de thuis, en uitwedstrijd het onderspit delven, dus we waren gewaarschuwd.Swift  is ook dit seizoen goed begonnen, dus we konden een leuke, spannende wedstrijd tegemoed zien.

Om 11:30 uur was de aftrap, en de ‘rooien’ gingen werkelijk als een wervelwind van start. Binnen 2 minuten stond het scorebord al op 1-0.Onze spits werd op een prima wijze in stelling gebracht, en de bal werd feilloos in de linkerhoek geschoten.Het tempo lag zeer hoog, en er werd goed druk gezet.Het wachten was gewoon op de 2-0, en misschien de 3-0, maar de goals wilde helaas niet vallen.in de 18e minuut werd een vrije trap door ons nog op de paal geschoten.Het zat in die fase gewoon niet mee.

Vanaf de 25e minuut kwam Swift beter in het spel, en lieten zei ook duidelijk zien dat er voetbal in het team zat.Met name de snelheid voorin bij hun, werd veelvuldig gezocht, en daaruit viel dan ook in de 26e minuut de 1-1.De snelle rechtsbuiten werd gelanceerd, en zijn voorzet werd binnen geschoten.

In de eerste helft werd verder niet meer gescoord, dus werd met een 1-1 gelijke stand de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon DOVO minder sterk, en Swift begon sterk, en zette de ‘rooien’ onder druk.Dat resulteerde in een aantal kansjes voor de mannen uit Amsterdam, maar gelukkig voor ons viel de tegengoal op dat moment niet.Door een aantal wisselingen in ons elftal, werd geprobeerd om onder de druk uit te komen, maar het gaf nog duidelijk niet het gewenste effect.In de 72e minuut viel dan ook helaas de 1-2 voor Swift, en was het duidelijkk dat we nog een moeilijk kwartiertje tegemoed konden zien.

Maar DOVO 2 stroopte de mouwen nog eens op, en ging op zoek naar de gelijkmaker.De aanval werd weer gezocht, en er werd nog een schepje bovenop gedaan.Helaas lukte het voetballend op dat moment niet, en leek het erop dat we het verlies moesten gaan slikken.

Maar, waar wij vorige week nog in de blessuretijd de deksel op onze neus kregen, was het nu andersom.Onze laatste man werd mee naar voren gestuurd, en ja hoor, in de 92e minuut viel dan toch voor DOVO 2 gelukkig de 2-2.

Was het verdiend?Ach, laten we in ieder geval zeggen dat we een punt gewonnen hebben.

Swift moeten we toch ook een compliment geven.Ook zij hebben, net als wij, een jonge ploeg, en willen graag aanvallend voetballen.

Wij hebben de eerste 25 minuten denk ik het beste voetbal tot nu toe laten zien.Prachtig om naar te kijken, en het geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen.Ook de werklust, en de veerkracht was weer uitstekend, en daar mogen we trots op zijn!!!!Dat het allemaal nog beter kan, dat weten we.

Puntje van kritiek………………Het verschil tussen de eerste 25 minuten, en de rest van de wedstrijd was veel te groot, dus dat zal verbeterd moeten worden.

Gewoon weer lekker trainen, en op naar de volgende wedstrijd.

Zaterdag 29-09-2015 gaan we naar Hoorn, om daar te spelen, tegen Zwaluwen 30.