Res. Hoofdklasse

26 september 2015 11:30

Peetoom, C.D.

Op zaterdagmorgen vroeg vertrekken naar het voor ons verre Hoorn, om aldaar aan te treden tegen Zwaluwen HCSV 30.Een voor ons onbekende ploeg.Wat we konden verwachten wisten we dus niet.

Om 11:30 uur werd er afgetrapt, en de strijd kon beginnen.DOVO kwam weer sterk uit de startblokken,en de aanval werd, zoals we inmiddels reeds gewend zijn,gezocht.Voetbal over de grond, en mooi combinatievoetbal.De tegenstander was fysiek erg sterk, maar ook hun probeerde met combinatievoetbal het DOVO lastig te maken.De eerste 15 minuten waren duidelijk voor DOVO, maar vervolgens nam Zwaluwen het heft in handen.Een aanval van Zwaluwen werd afgeslagen, en in de snelle tegenstoot kwam DOVO in de 8e minuut verdiend op een 0-1 voorsprong.

Het moet gezegd worden, dat Zwaluwen het grootste gedeelte van de 1e helft de betere ploeg was.DOVO werd slordig, en het leek op sommige momenten lastig om de bal naar een speler met hetzelfde shirt te krijgen.Plat gezegd, gewoon een slordige fase van DOVO-kant.In die fase viel ook de, op dat moment(26e min.), verdiende 1-1.Een inworp werd doorgekopt, en een vrijstaande speler schoot de bal tussen de krijgen.Vermeldingswaardig is nog wel een prachtige redding van onze ‘De Gea’ in de 33e min.

Grote kansen waren er verder, aan beide kanten niet meer, en de thee kon opgezocht worden met een 1-1 stand.

In de rust werd duidelijk besproken wat er allemaal mis ging, en wat verbeterd moest worden in de 2e helft, om uberhaupt aanspraak te mogen maken op 3 punten.

Vanaf het begin van de 2e helft was duidelijk dat het begrepen was, en er werd weer goed gevoetbald.We kregen het middenveld weer in handen, en de aanvallers konden weer in stelling worden gebracht.Verdedigend werd er niet veel weggegeven, en het wachten was eigelijk op de 1-2.Helaas stond het vizier aan onze kant niet op scherp, en bleef het lang 1-1.

Inmiddels moesten wij met 10 man verder nadat een speler een 2e gele kaart voorgeschoteld kreeg.

De voetbalwet zegt nog steeds……..Als je zelf de doelpunten niet maakt, dan maakt de tegenstander ze wel.En ja hoor, slordig balverlies aan onze kant, en de aanval werd overgenomen.Een lange bal kwam achter onze verdediging terrech.tEen verwoede poging van onze keeper, de bal te onderscheppen mislukte helaas, en de bal kon binnengetikt worden.2-1 in de 91e min.

Tijd om teleurgesteld te zijn was er niet, en de aanval werd nog een keer gezocht.Ook in de blessuretijd kan er immers gescoord worden.De scheidsrechter kende nog een hoekschop toe, en ook onze keeper ging mee ten strijde.Helaas leverde dat niks op, en de afgeslagen bal werd nog in ons lege doel getikt.3-1 in de 94e min.

De scheidsrechter vond het, ondanks de in mijn ogen sportieve wedstrijd, toch nodig om 5 keer ‘geel’ te trekken, en 1 ‘rode’(tweede geel)

Al met al dus een teleurstellend resultaat, waar we niet te lang bij stil moeten staan.

Zoals proffessor B.Schinkel zegt: BALEN,SLIKKEN EN WEER DOORGAAN.

Zaterdag 3 Oktober wacht ons een thuiswedstrijd tegen Woudenberg 2.Aanvang: 11:30 uur.

8e min. 0-1 Erik v.d. Putte               gele kaarten: Edwin Elbertsen     Rode kaart: Bas Muller(2x geel)

26e min. 1-1                                                                      Arjan Verheij

91e min. 2-1                                                                      Speler Zwaluwen.