Geflatteerd verlies tegen een goede tegenstander!!

Ajax 2

Res. Hoofdklasse

17 oktober 2015 11:30

Ambachtsheer, P.

Zaterdag 17-10-2015 kwam Ajax 2 op bezoek bij ons op Panhuis. Dat Ajax een goed voetballende ploeg had wisten we, dus het zou een mooie open wedstrijd moeten worden!
Om 11:30 uur werd afgetrapt op het hoofdveld, en de eerste 10 min. was het wat beide ploegen betreft aftasten geblazen. In die fase waren er aan beide kanten ook geen echte kansen.
In de 13e min. was dan toch de eerste kans van Ajax een feit.Een voorzet werd door de spits net gemist,en in de 19e min. werd een voorzet net naast gekopt.
Dovo was wakker geschut, en ging ook op zoek naar een treffer.In de 21e min. ging Erik van de Putte alleen richting de keeper van Ajax, maar helaas speelde hij de bal iets te ver voor hem uit.
In een verwoede poging de bal nog binnen te schieten werd de keeper, in de ogen van de scheidsrechter, geraakt.
De afvallende bal werd door Nick nog wel ingeschoten, maar helaas werd deze treffer afgekeurd.
Het bleef een leuke, open wedstrijd om naar te kijken. Beide ploegen bleven kansen creeren.
Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat Ajax in bepaalde fases het betere van het spel had.
In de 38e min. was het dan toch raak voor Ajax. Erg slordig balverlies, aan onze kant, op het middenveld en Ajax was er vandoor.De 0-1 was een feit.
Uiteindelijk werd de rust ingegaan met een 0-1 achterstand, maar wat kansen betreft had het ook maar zo 2-2 kunnen staan

Dovo moest de tweede helft gaan proberen de achterstand om te buigen, en ging ook furieus van start.De aanval werd weer gezocht. Al vrij snel kregen Arjan en Jacco een kans, maar helaas konden deze kansen niet omgezet worden in doelpunten.
Ajax werd even teruggedrongen, en ging loeren op de ruimtes die eventueel weggeven zouden worden.
In de 60e min. werd, ver op de Ajax-helft, door Dovo slecht ingegooid.
Ajax nam de aanval over, en een zeer snelle Ajax speler ging er vanaf eigen helft vandoor.
Helaas werd niet slim genoeg ingegrepen door onze defensie, waardoor de 0-2 makkelijk ingeschoten kon worden.
Een ‘nuttige’ overtreding rond de middellijn had dit doelpun tmisschien nog kunnen voorkomen, maar het leed was al geschied.
Toch liet Dovo het er niet bij zitten, en bleef het op zoek gaan naar de aansluitingstreffer, die eigelijk in die fase ook verdiend zou zijn geweest, maar in plaats daarvan scoorde Ajax in de 87e min. de 0-3.Een verlies kon op dat moment helaas niet meer afgewend worden.Toch kwam er nog een verdiende Dovo treffer.Na  goed doorzetten van Arjan, kon Gerard op een subtiele wijze de Ajax goalie verschalken,1-3.Dat Ajax in de blessuretijd de 1-4 nog binnen kon werken is jammer, maar ook die telde wel.
Er werd vervolgens ook niet meer afgetrapt, en de 1-4 was tevens de eindstand.

Nogmaals kan gezegd worden dat de einduitslag erg geflatteerd is. Twee ploegen die goed voetbal hebben laten zien, en veel kansen hebben gecreeerd. Het feit is wel, dat kansen verzilverd moeten worden, en dat deed Ajax gewoon veel beter
.Daarom moeten wij Ajax ook de ‘credits’ geven, want het was gewoon de beste ploeg tot nu toe, waartegen wij gespeeld hebben.Ik moet wel zeggen dat dit als verslaggever erg moeilijk is voor mij, om dit te moeten schrijven over Ajax, maar feiten moeten nu eenmaal genoemd worden.
Voor Dovo geld gewoon, dat we vertrouwen moeten putten vanwege het feit, dat de kansen nog gewoon gecreeerd worden. De doelpunten gaan dan vanzelf weer vallen.