7 november 2015 11:30

Mac-Intosh, H.E.M.

Op 7 November mochten we met DOVO-2 thuis op Panhuis aantreden tegen ‘ onze buren’ GVVV-2, ofwel, de ‘rooien’ tegen de ‘blauwen’ .
Een ‘Burenstrijd’ die voor beide partijen altijd weer wat speciaals heeft.
GVVV-2 stond voorafgaand aan de wedstrijd op de 2e plek op de ranglijst, dus het zou zeker geen makkie worden.

Om 11:30 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld.
De ‘blauwen’ gaven vanaf het begin gelijk vol gas, en probeerde de ‘rooien’ daarmee te overrompelen.
Het was duidelijk te zien, dat ze een goed voetballende ploeg hadden.In de 4e min. werd aan onze kant balverlies geleden, en GVVV ging er vandoor.
Een afstandschot vloog in de bovenhoek, en de 0-1 was een feit.
DOVO had het lastig, en kwam niet echt onder de druk vandaan.
Na een kwartier werd overgeschakeld naar een ander systeem, en vanaf dat moment kwam DOVO veel beter in de wedstrijd.
Er werd weer fris en aanvallend gevoetbald en er werden weer kansen gecreeerd, en duels gewonnen.
In de 25e min. werd een schot van Erik v.d. Putte nog net gekeerd door de keeper, en in de 28e min. werd een rebound net naast geschoten door Arjan Verheij.
DOVO bleef aandringen, en een doelpunt kon niet uitblijven.In de 31e min. werd een vrije trap, genomen door Gerard Diepeveen, op een fraaie wijze ingekopt door Lester Scholte. De 1-1 stond op het scorebord.Beide ploegen probeerde voor rust nog een voorsprong te nemen, maar doelpunten vielen er voor het rustsignaal niet meer.
Wel kreeg een speler van GVVV, net voor rust, nog een 2e gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding, dus die mocht met rood op zak, vertrekken.

De tweede helft moest DOVO de genadeklap uit gaan delen aan GVVV, want met 11, tegen 10 man, moet je dat toch uit kunnen spelen.
Maar DOVO werd erg slordig, en kon de bal niet in de ploeg houden.
Ook kregen wij in korte tijd 2 keer met blessures te maken, waardoor er gewisseld moest gaan worden.
Hierdoor werd het onrustig in het team, en kregen we geen vat meer op het spel.Het was helaas niet merkbaar, dat we tegen 10 man speelden, en het moet gezegd worden dat GVVV gewoonweg nog de beste kansen kreeg.
Er vielen dus ook geen doelpunten meer, en de ruststand was tevens de eindstand. 1-1.
Een van DOVO kant zeer teleurstellende 2e helft, waarin er heel weinig gecreeerd werd.GVVV was in de 2e helft gewoon veel fanatieker, en zij hadden nog de beste kansen ook.
Dat moeten wij ons eigen aanrekenen, want tegen 10 GVVVers moet je gewoon het verschil kunnen maken.
Maar goed, we hebben ook niet verloren, dus dat is in ieder geval positief.Wel zal er volgende week gewonnen moeten worden om bij de ‘ondersten’ weg te blijven.Een driepunter betekend dan nl. dat je in de middenmoot terrecht komt.