Overwinning op wilskracht binnen gehaald

Merino's De 2

Res. Hoofdklasse

12 december 2015 11:30

Karakaya, V.

Op Zaterdag 12-12-2015 kregen we bezoek van onze ‘ stadsgenoten ‘ De Merinos 2.Een erg interessant duel, daar De Merinos afgelopen seizoen nog in de 1e klasse speelde, en daar met overmacht het kampioenschap binnenhaalde.De Merinos waren vanaf het begin van dit seizoen flitsend van start gegaan, en hadden al laten zien dat ze in de reserve hoofdklasse thuis hoorde.Het team bestaat uit een mix van oud 1e elftalspelers, aangevuld met jeugdig talent.De Merinos hadden bij aanvang van deze wedstrijd 2 punten meer als DOVO, dus er was DOVO veel aan gelegen de 3 punten op het ‘Panhuis’ te houden ,om zo De Merinos op de ranglijst te passeren.Een leuke bijkomstigheid was dat de doelmannen van beide clubs de naam Hagelsteijn dragen. De broederstrijd kon dus losbarsten, en de rest van de (grote)familie kon dit vanaf de zijlijn aanschouwen.
In de wedstrijdbespreking van DOVO hoefde niet veel tactisch besproken te worden.Er kwamen dan ook maar 2 zaken aan de orde: HET WILLEN WINNEN, en HET VOOR ELKAAR WILLEN WERKEN.

Om 11:30 uur werd er afgetrapt, en de strijd kon beginnen.Bij DOVO was te zien dat de ‘spanning’ er op stond.De Merinos probeerde DOVO onder druk te zetten, en gezegd moet worden, dat dat aardig lukte.DOVO wist even niet hoe onder de druk uit te komen.Echte kansen werden niet gecréeerd door de Merinos, maar optisch gezien leek het erop dat zij beter in de wedstrijd zaten.Ook DOVO créeerde tot op dat moment weinig kansen.DOVO had in de 25e min. ook nog de pech dat Mike Schoeman uitviel met een zware enkelblessure.Op moment van schrijven is duidelijk dat de enkelband gescheurd is, en Mike er 6 tot 8 weken uit ligt.De technische staf van DOVO besloot het strijdplan te wijzigen, en vanaf dat moment begon DOVO beter in de wedstrijd te komen.De Merinos werden onder druk gezet, en er werd meer op hun helft gevoetbald.
De eerste echte aanval was dan ook meteen raak.Door een mooie combinatie over de rechterkant, werd de verdediging van De Merinos ‘open’ gespeeld, en Yannick Cornelisz liet zich dat buitenkansje niet ontnemen, en tekende de 1-0 aan(31e min.). 3 min. later was het Dani Tanalepy die de 2-0 op de schoen had, maar Daan Hagelsteijn kon zijn inzet nog net keren.In de 38e min. schoot, een zeer goed ingevallen Niels Romeijn, nog op de lat.De Merinos gingen de laatste 10 min. van de 1e helft nog op zoek naar de gelijkmaker, maar de weg naar het ‘net’ werd niet gevonden.Toen iedereen aan het wachten was op het rustsignaal, viel voor DOVO toch ook nog de 2-0. In de 46e min. werd een afgeslagen bal door een goed oplettende Jacco v.d. Brink ingeschoten.Een erg gelukkig moment natuurlijk zo net voor rust

In de rust werd nog even duidelijk gemaakt, dat deze voorsprong NIET meer weggegeven mocht worden, en dat verwacht werd dat iedereen met de juiste instelling de 2e helft zou ingaan.
De 2e helft werd aangevangen, en De Merinos wilde natuurlijk zo snel mogelijk een aansluitingstreffer forceren.DOVO bleef scherp, en lieten De Merinos niet in hun spel komen.Het leek er even op dat De Merinos de krachten verspeeld hadden.DOVO daarentegen bleef rustig en probeerde nog wat kansen te créeren.In de 58e min. werd een schot van Jacco v.d Brink nog gekeerd.Naarmate de wedstrijd vorderde, werd duidelijk dat de voorsprong gewoon vastgehouden moest worden, en dat er geen gekke dingen gedaan moesten worden.De Merinos zette nog een keer aan, maar kwamen niet door de defensie van DOVO heen.Net voor het einde van de wedstrijd kreeg De Merinos nog 1 grote kans.In een scrimage kwam de bal voor de voeten van een Merinos-speler, maar met een schitterende reflex, zorgde Koen Hagelsteijn ervoor dat zijn doel ‘schoon’ bleef.Na 92 minuten vond de scheidsrechter het wel prima, en floot af.De ruststand was dus tevens de eindstand. 2-0

Al met al een prima, en verdiende, overwinning van DOVO.De ploeg heeft immers hard gewerkt, en op een proffessionele manier de 3 punten binnen gehaald.De complimenten gaan dan ook uit naar het complete team, incl. de staf.DOVO is nu De Merinos gepasseerd op de ranglijst, en heeft zich weer wat lucht veschaft, door zich wat vaster in de middenmoot te nestelen.Een smetje, op de verder zeer sportieve
Wedstrijd, was het aantal ‘kaarten’ wat de leidsman meende te moeten geven.Ik zal er verder niet te veel over uitwijden, maar desbetreffende leidsman viel heel erg op tijdens deze wedstrijd.Het was niet zo dat één van de ploegen bevoordeeld, dan wel niet benadeeld werd hierdoor, maar het spel werd wel heel erg vaak stilgelegd.
De 1e competitiehelft zit erop, en we mogen een paar weken de rust pakken, en de batterij weer opladen voor 2e competitiehelft.Die 2e competitiehelft kunnen we met vertrouwen tegemoet zien.We hebben de afgelopen periode laten zien dat we heel goed kunnen voetballen.We hebben misschien wat te weinig punten ‘gekregen’ maar de realiteit zegt, dat je aan het einde van het seizoen altijd op de plek staat waar je hoort.